Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yılı nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabından paylaşılan ve partinin sosyal medya hesabından da alıntılan videoda büyük bir rezilliğe imza atıldı.

Videonun Kıbrıs Harekatı ile ilgili olan kısmında Rum silahlı örgütü EOKA'nın Türk bayrağını ele geçirdiği görüntünün kullanıldığı ortaya çıktı.

23 Nisan 1964'te St. Hilarion bölgesinde çekilen fotoğrafta EOKA'cılar ele geçirdikleri Türk bayrağı ile sözde zaferi kutluyorlardı.

Skandal fotoğraf daha önce de KKTC'de 8 Ağustos 2022 tarihli devlet piyangosunun üzerine basılmış, olayın medyaya yansıması üzerine tepki çekmişti.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili açıklama yaptı. Dağ, şu ifadeleri kullandı:

Balıkesir'de feci kaza. Uzman Çavuş Ali Rıza kamalak ağır yaralandı. eşi Kevser Kamalak ve oğlu öldü Balıkesir'de feci kaza. Uzman Çavuş Ali Rıza kamalak ağır yaralandı. eşi Kevser Kamalak ve oğlu öldü

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından paylaşılan CHP'nin 100. yıl videosunda Türk mücahitler yerine EOKA'cı teröristlerin görseli yer almış. Bu hata sehven mi yoksa kasten mi yapıldı bilemiyoruz. Ama CHP'nin bu hataları yanlış dirhemle doğru ölçü olmayacağını göstermektedir. 100'üncü yılında 'yüz karası' bir paylaşıma imza atan CHP, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Allah CHP'yi yönetenlere akıl, fikir, izan, milli şuur ve tarih bilinci nasip etsin" 

Editör: Grlyrtts