MUHALEFET partisi olarak CHP'nin bu kadar gündemde kalmış olması ilginç. Hala kurultay hesaplaşması, hala aday tartışması, hala genel başkan ile parti içi muhalefetin bitmek tükenmek bilmeyen sürtüşmesi...
 
Atı alan Üsküdar'ı geçiyor... AK Parti-MHP ittifakı küçük 1-2 pürüzü çözdü ve yola koyuldu. CHP ise ancak pazar günü MYK ve PM toplantıları ile İzmir ve çevre ilçelerinin bazılarının adaylarını açıklayabildi. Bu kaçıncı MYK, kaçıncı PM toplantıları!.. Sabaha kadar 18 saat süren çekişme, tartışma ve kırgınlıklarla geçen toplantılar sırasında önce İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa etti. Sonra geri aldı. Hemen sonra İzmir milletvekili Sevda Erdan Kılıç, PM'den istifasını sundu. Yetmedi Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve yönetimi toptan istifalarını duyurdu. İyi Parti'de de bir fire verildi ve Manisa milletvekili Tamer Akkal partisinden istifa ett. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu küstü. Geçen dönem İstanbul Büyükşehir adayı olarak ortaya sürülen Mustafa Sarıgül, 40 yıllık partisinden ayrıldı. Bağımsız olmayı seçti.
 
Şişli'yi kayıp yazmak
 
Koca Şişli'nin oy potansiyelini kayıp yazmak yanlış olmaz. Siz 5 sene önce büyükşehiri emanet etmek istediğiniz partilinize şimdi eski başkanlığı, Şişli'yi vermeyeceksiniz. Kim olsa istifa eder! Böyle olursa İstanbul'da Binali Yıldırım ile nasıl yarışılacak.
 
En garanti görülen İzmir ve ilçelerinde bile kaos yaşanırken, aday saptama işlemi ocak ayının sonuna kalır mı? Tunç Soyer'in İzmir'e aday gösterileceğini sağır sultan duydu. Sonunda karar alındı. Peki bu kadar rötarın gerekçesini de anlatmak gerekmez mi? Hala birçok ilçe belirsiz. İç çekişmeyi bir türlü çözemeyen CHP, daha seçime girmeden kendini yaraladı. Bu teşkilat kaç kez yenilendi. Kılıçdaroğlu hem MYK hem de PM'yi sürekli değiştirdi. Hala bir hesaplaşma ve uyumsuzluk. Anlaşılır gibi değil.
 
HDP; İstanbul, İzmir ve Adana'da aday çıkartmayacak. Alenen belli ki, buralarda Millet İttifakı'nı destekleyecek. İyi Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal işte bu katkıyı protesto  ederek partisinin sandalye sayısının 39'a düşmesine neden olacak kararını verdi. Marmaris'te mevcut belediye başkanının aday gösterilmeyişiyle ilçe ikiye bölündü. Haliyle toplu istifa... İzmir milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın tepkisi MYK'ya... 18 saat süren toplantı sonunda şimdilik böyle bir hasar var CHP'de ve İyi Parti'de. Detayları bilmiyoruz. Canan Kaftancıoğlu, yoğun ısrarla geri döndü ama görünen köy kılavuz istemez.
 
İnce sahneye çıkmadı
 
Telefon, tweet ve kulis trafiği doruk noktaya çıktı. Her ne olursa olsun 1 Nisan tarihi itibari ile CHP'de yine kurultay gündemi oluştu. Daha Muharrem İnce sahneye çıkmadı. Destekleyicileri de... HDP'nin bu aleni desteğinin karşılığında ne verilecek belli değil. Meclis üyeliği mi, başkan yardımcılığı mı? Yoksa başka hesaplar mı? Özellikle İstanbul'da yüzde 10-14 arasındaki oy potansiyeli ile Adana'da ise muhakkak HDP gücüyle sonuçlar etkilenebilir. Ancak Cumhur İttifakı'na da önemli bir koz sunulmuş olmuyor mu?
 
CHP'nin İyi Parti ile anlaşması iki ay sürdü. Parti içi mutabakat hala sağlanmış değil. Bu durumda İzmir'de sonuç değişmez. Hadi Marmaris'te de değişmez diyelim. Ama İstanbul, Manisa ve nüfusu küçük, işlevi büyük ilçeler ne olur bilinmez. İç sorunlar ile beslenen ve bir türlü tartışmaları sonlandıramayan CHP, Cumhur İttifakı'nın ekmeğine yağ sürüyor. Siyasetimizin kıdemli muhalefeti CHP, kendi bünyesinde de muhalefet yaşayarak kan kaybediyor. CHP'de sorunlar şimdi böyle olmadı.
 
İnönü-Ecevit rekabetinden, Kamil Kırıkoğlu genel sekreterliğine, Turhan Feyzioğlu, Kemal Satır, Kasım Gülek ve hatta Deniz Baykal'a kadar inen bir geçmiş muhalefet dönemi var. Böyle de gidecek gibi görünüyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. CHP'nin seçimsiz garanti gördüğü İzmir ve çevresinde bu kadar kırgınlık ve küslük oluştuysa, oy potansiyeli yüksek Ege Bölgesi'nde anlaşma sağlanamadıysa, İstanbul'da huzursuzluk oluştuysa, geriye dönüp bakmak gerek.
 
31 Mart seçimlerinden sonra Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının birlikte söyleyecekleri şu şarkı repertuarlarında olmaz temenni edelim: 'Ben nerede hata yaptım!'