Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Akbelen ile ilgili olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

- Bugün burada Akbelen Ormanları'ndaki katliamı gündeme getirmek için toplandık. Ama ben toplantıda gördüğüm kadarıyla aslında Akbelen'de herhangi bir şey yokmuş. Fatih Dönmez anlatırken öyle duygulandım ki zannettim ki şirket sahibi konuşuyor.

- Milletin hakkı gasp edilirken bu hakkı savunan insanlara sürekli hakaret. Alıştınız zaten, seçimden önce demediğinizi bırakmadınız. PKK'lı olduk, LGBT'li olduk, ‘hayvanlarla evlenmeye izin verecekler' dediniz. ‘Erkek erkeğe evlenecekler' dediniz.

- Utanmadan her şeyi söylediniz ve netice itibarıyla seçimler bitti. Geldiniz, seçildiniz, kazandınız herhalde farkında değilsiniz. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı, 2 buçuk aydır yine aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsunuz. Aynı hakaretler aynı ithamlar aynı iftiralar. Bu durumda yapmanız gereken esas işleri niye yapmıyor da sürekli muhalefete hakaret ediyorsunuz?

- ‘7 bin 500 lira emekli maaşıyla bu ülkede nasıl geçinilecek' diye soruyoruz, ‘bu emeklinin hakkını, hukukunu koruyun' diyoruz. Yüzde 80'nin üzerinde akaryakıta zam yaptınız. ‘Bu zamlar reva mı' diyoruz. Daha dün bir devlet bankasında yönetim kurulu üyelerine yüzde 100 zam yapıldı, vicdanınız sızlamıyor mu? Birine yüzde 25'i çok görürken birisi yüzde 100 zam alıyor, Allah'tan reva mı?

- Daha bugün eski bir milletvekiliniz dört tane şirketten yönetim kurulu üyeliği, bir de eski milletvekili maaşıyla 5 tane ballı maaş alıyor. Vicdanınız sızlamıyor mu? Bu emekli kan ağlıyor diye üzülmüyor musunuz?

- Meclis'i iki hafta çağırdık, kızıyorsunuz, sinirleniyorsunuz. Ne yapalım? İnsanlar mağdur. Sokağa çıkıyoruz, biz sokaktayız. Geziyoruz, dolaşıyoruz. Emeklilikte yaşa takılan bize sarılıyor isyan ediyor. ‘5000 prim günü 5950 güne çıktı' diyor. Bunu düzeltin. ‘8 Eylül 1999'da 4447 sayılı kararnamenin çıktığı gün sigortalı olan 2023'te emekli olurken, 9 Eylül'de sigortalı olan 17 yıl sonra emekli olacak.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bunları konuşalım, tartışalım diyoruz ama siz, ‘niye Meclis'i topladınız.' Meclis çalışmayacak ne yapacak? Biz buraya turuncu koltuklarda oturup maaş alıp yan gelip yatmaya gelmedik.

- Bu şirket olmasaymış karanlıkta kalırmışız. Nasıl karanlıkta kalıyoruz? Sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk 1926 yılında Kırıkkale'ye elektrik ve çelik santrali kurarken siz mi vardınız bu memlekette?

- Bu memlekette muhteşem Süleyman 400'ün üzerinde baraj kurarken siz mi vardınız bu memlekette? Bu memleket adeta sizinle başladı 21 yıl önce araba yoktu, buzdolabı yoktu, çamaşır makinası yoktu. İyi ki geldiniz. İyi ki varsınız.

- 23 bin tane top mermisi yemiş, kurşun yemiş gazi sayılmayan vatan evladı var. Yüzde 40'ın altında rapor aldı diye gazi saymıyoruz. 15 Temmuz'da kan görüp bayılanı gazi saydık ama 23 bin vatan evladını kanun teklifi verdik. Milliyetçi Hareket Partisi verdi, Demokrat Parti verdi, İYİ Parti verdi, Cumhuriyet Halk Partisi verdi.

- Biz ‘millet aç' diyoruz sizin Diyanet İşleri Başkanınız, ‘günaydın demeyin' diyor. Bunun neyinden rahatsız oldunuz? Ben Arap mıyım? Ben Türküm, ben ‘günaydın' derim.

Editör: Grlyrtts