Trabzonspor deplasmanda oynadığı 6 maçta 5 puan topladı. Bu karneyi düzeltip, yeni yönetime "hoş geldin" demek için sahada mücadele etti.  İstediklerini iki golle aldı...
 
Trabzon'da usta, yetenekli isimlerin olduğunun bilincinde olan ev sahibi takım pres yapıp, alan daraltarak o ayakların oyuna girmesine izin vermedi. İlk ciddi pozisyona Bordo Mavililer girdi. Yusuf'un şutu yan direkten auta çıktı. Azıcık futbol şansı olsa tabela 15'te değişirdi. Trabzonspor 20 dakikada sağ ve sol direği yokladı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.
 
Kalelerin duran toplarla yoklandığı, savunmaların hata yapması beklendiği bir oyun mantalitesiyle mücadele eden iki takım izledik. İlk gol de duran toptan geldi. İki teknik adam ilk hamlelerini hücumda yaptı. Deniz'in yerine Bilal, Trabzonspor'da ise Olcay'ın yerine Ekuban girdi. Bu hamle Trabzonspor'a hayat verdi. Ekuban girer girmez kafa ile golünü attı. Ekuban golden sonra göz yaşlarına boğuldu. Belli ki golünü hafta içinde kaybettiği cennetteki annesi Sabina'ya hediye etti. Amiri ise uzatmada girer girmez golünü atıp, perdeyi kapattı. Trabzonspor zor bir virajı üç puanla döndü.
 
Bir çift sözüm de Abdülkadir ve Pereira'ya. Abdülkadir ayakta kalmayı daha fazla düşün. Pereira sen de çeneni daha az kullan!