Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar kimdir?

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alındı. 

CİHAN KOLİVAR KİMDİR?


Cihan Kolivar 7 Nisan 1976'da Rize'nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi.

Cihan Kolivar uzun yıllar ekemk üretimi alanında faaliyet gösteriyor. Fırıncılık alanında uzun yıllar iş deneyimine sahiptir.

Ekrem Üreticileri Sendikası Başkanı olarak meslek hayatına devam eden Cihan Kolivar ekmek üreticilerinin sorunlarına dair zaman zaman yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor.

Kolivar son olarak ekmeğe yeni bir zam geleceğinin altını çizdi.

Kolivar gündem olan açıklamasında "İstanbul'da ekmeğin fiyatı 7,5 TL'ye çıkabilir. Aslında zam yetkisi Fırıncılar Odası ya da İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) ama fırıncılar cezayı da göze alarak yüzde 50 zamma hazırlanıyor. Çünkü elektrik ve doğal gaz zamlarının ardından ayakta durmakta zorlanıyorlar. Bir de bunun üstüne mayaya gelen yüzde 40'lık zam fırıncıların sabrını taşırdı. Fırıncılar, en azından elektrik tarifelerinde sanayi yerine konut tarifesi istiyorlar." dedi.

CİHAN KOLİVAR HANGİ SUÇLARDAN GÖZALTINA ALINDI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Habertürk televizyonunda 7 Kasım'da katıldığı bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle Cihan Kolivar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

Kolivar, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.