Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Kabine toplantısı sona erdi. 3 saat 20 dakika süren kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklamak üzere kameralar karşısına geçti.

Fatih Erbakan'ı neden çağırmadılar? AK Parti cephesinden ilk açıklama geldi Fatih Erbakan'ı neden çağırmadılar? AK Parti cephesinden ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde;

"81 vilayetimizin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde bizi takip eden tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum. Kabine toplantımızda ekonomi, eğitim, terörle mücadele ve dış politika başta olmak üzere pek çok kritik konuyu gündeme aldık. Deprem bölgesindeki çalışmalar kabine gündemimizin en önemli başlığıydı. Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin hazırlıkları da gözden geçirdik. Güvenlik boyutu başta olmak üzere seçim sürecini değerlendirdik.

Ülkemizi büyütme mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor. İstihdamda olumlu hava devam ediyor. Türk lirası varlıklara yönelik talebin de yükselmesiyle ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor. Önümüzdeki dönemde, ekonomi programımızın müspet yansımalarını, enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.

TURİZMDE REKOR GELİR

Turizm gelirimiz bir önceki yıla göre yüzde 17 arttı. Turizmde 2023 senesi tarihimizin en iyi sezonu oldu. Turizm gelirimiz 54 milyar 315 milyon dolara yükseldi. Ziyaretçi sayısı 57 milyon kişiyi buldu. 2024 için hedefimiz 60 milyar dolar turizm geliri 60 milyon ziyaretçidir. Ocak ihracatımız 20 milyar dolar oldu. Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat tutarına ulaştık.

UZAY MİSYONU

Milli Uzay Programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonunu başarıyla gerçekleştirdik. Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevlerini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkemize döndü. İkinci astronotumuzu önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

F-16 SÜRECİ

ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. İnşallah Türk savunma sanayi bundan sonra daha hızlı yol alacaktır.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygılıdır. Iraklı kardeşlerimizden haklı beklentimiz Irak topraklarının ülkemize yönelik terör eylemlerinde bir üs olarak kullanılmasına izin vermemeleridir. Ne pahasına olursa olsun güney sınırımızda bir 'teröristan' kurulmasına izin vermeyeceğiz. Yaz aylarında Pençe Harekat bölgesindeki tahkimatımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız, böylece çok daha etkin tedbirleri alma imkanına kavuşacağız. Terör örgütü mensuplarını, nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz. Terörün yok edilmesi, Irak'la hayata geçirmeyi planladığımız Kalkınma Yolu Projesi için de önemlidir.

Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız.

"FONA BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLIYORUZ"

Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, huzurlu, dayanıklı yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz koşturuyoruz. 5 ilde kuralarını çekerek hak sahiplerini teslim ettiğimiz konut ve köy evi sayısı 31 binin üzerindedir. İki ay içinde 75 bilonut teslim edilecek. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin evi vatandaşlarımıza teslim etmektir. Ardından bu sayıyı süratle 390 bine ulaştıracağız. Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamlandı. 15 Şubat'ta başlıyor. Deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları almaya başlıyoruz. Depremzede gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacağız.

Son 10 yıldır her seçim dönemi öncesinde olduğu gibi 31 Mart seçimleri öncesi milletimizi huzursuz edecek görüntüler art arda gelmeye başladı. Her türlü provakatif oyun yeniden devreye sokuldu. Mahalli İdareler Seçimlerini, ülkemizi tökezletmenin aracı haline dönüştürme hayali kuranların heveslerini yine kursaklarında bırakacağız."

Editör: İrem Nur Kaya