Muğla'da Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'nin kömür sahasını genişletmek için yüzlerce ağacın yok edildiği İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazi, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere acele kamulaştırılmıştı.

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı! Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı!

Erdoğan bir gün sonra kararını değiştirdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile, acele kamulaştırma kararı iptal edildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, konuyla ilgili olarak dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığını belirtmiş ve "Ben Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Aydın Ayaydın olarak yeşile, doğaya ve köylünün tarlasına olan sevgim ve bağlılığımdan dolayı bunu kabul etmem mümkün değildi. Bu nedenle dün akşam Cumhurbaşkanımızı iki kez arayarak taleplerimi ilettim, köylülerimizin topraklarının istimlak edilmesinden vazgeçilmesi için talepte bulundum. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamulaştırma kararının iptali yönündeki talebe sıcak baktığını söyledi. Bu gece ya da yarın, dün çıkarılan kamulaştırma kararının iptal edileceği yönündeki kararı Sayın Cumhurbaşkanımın sonuçlandıracağına inanıyorum." ifadesini kullanmıştı.

Editör: Gürel Yurttaş