Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıldönümü Töreni"ne katıldı. 

Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'yi milli iradenin eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılımızın en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclis'imizin gündemine tekrar taşıyacağız.

İdari yargı gününün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Devletle vatandaş arasındaki itilafların hakkaniyet duygusuna uygun şekilde çözülmesinde Danıştay çok önemli görevler ifa etmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kurarken güçler ayrılığı ilkesini de tahsis ettik. Yargının bağımsızlığı ifadesinin yanına tarafsızlığı ibaresini de ekledik.

Yargı ile yürütme arasındaki ilişkiler dünyanın her yerinde tartışmalara yol açmaktadır. Bir dönem yargımızın üzerine çöken FETÖ gölgesi hepimizi üzmüştür. Yargımızı bu ihanet şebekesinden temizleyerek yeni bir dönem başlattık. Yargımızın gösterdiği sağlam duruşun şahidiyiz.

Siyasete yeni bir ses, yeni bir program getirerek milletimizden yetki istedik. Türkiye'ye o kadar çok vakit kaybettirdiler ki kaybedecek tek bir anımız, günümüz yoktu.

15 Temmuz gecesi televizyonlara bağlandığımda demiştim ki 'Biz milletin gücünün üstünde güç tanımıyoruz.' Bu güç bizi vesayetin cenderesinden kurtardığı gibi darbecilerin silahlarının namlularına da göğsünü siper etti.

Ülkemizde eski Türkiye'de bizlerin yaşadığı sıkıntıların hiçbiri yaşamamış bir nesil var. Bu yeni nesle demokraside özgürlüklerde, hukuk devletinde bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlatmakta zorlanıyoruz. Gençlerimiz mukayesesini eski Türkiye ile değil, kendilerine göre çok daha iyi uygulamalara sahip ülkelerle yapıyor. Biz gençlerimize hem sahip olduğumuz imkanları hem de Türkiye Yüzyılı ile ulaşmak istediğimiz hedefleri bıkmadan anlatmayı sürdüreceğiz."

Editör: Grlyrtts