Tavşana kaç, tazıya tut... Amerika, gücüne güveniyor. Gücünü; karşılıksız para basıp silahlanmadan alıyor. Savaş baronlarının hemen hepsi Amerika'da. Dünyanın en zengin aileleri, soykırımcı. Algı operasyonları ile dünyayı uyutup, gelmiş geçmiş en namlı diktatörlere taş çıkartırcasına; "Demokrasi" adına ülkeleri bölmek, milyonları birbirine kırdırmak, yeri geldiğinde, tasmasını tuttuğu müttefikleri ile birlikte ülkeler üzerine ölüm yağdırmak istiyor. Amerika, itin tasmasını salıyor. Ağzından salyalar akan kudurmuş itler, hedefteki ülkeye saldırıyor. Din adına cihad yaptığını zanneden güruhun başında CİA'in paralı askerleri var. DEAŞ/IŞİD nükleer güce sahip ülkelere rağmen, inanılmaz toprakları, ülkeleri zapt ediyor, masum insanları öldürüyor. İşkence yapıyor. Kadınlara tecavüz ediyor, onları köle pazarında satıyor. Çocukları cani olarak yetiştiriyor. Amerika, bir taşla iki değil, 5–10 kuş vuruyor. Öncelikle; ülkelerin üzerine çekirge sürüleri saldığı, gözü dönmüş itler ile dünyaya İslamiyet’i kötülüyor. 

 

DEAŞ/IŞİD ile Müslümanların nasıl gaddar, kan dökücü ve zalim olduğu mesajlarını veriyor. Daha sonra da tasmanın ucundan tutan müttefikleri ile DEAŞ/IŞİD üzerine bombalar yağdırıyor. 

Oyun pazarında Amerika'nın eli güçlü. Bileğini büken yok. Zamanında imparatorluğunun üzerinde güneş hiç batmayan İngiltere dahi Amerika’nın bileğini bükemiyor. Düne kadar Türkiye üzerine oynanan oyunlarda, Amerika'nın tasmaladığı it; ASALA idi. Vadesi dolunca yerini PKK aldı. PKK'yı silmek için PYD/YPG/SDG'yi devreye soktu. Ve de PKK'nın yerine geçen itlere de birden fazla isim vererek yeni bir oyun yaptı. X PYD/YPG/SDG, ne zaman devreye girdi? Amerika adına DEAŞ ile savaşta. Savaş yanlış kelime, 'dans' diyelim. Ne de olsa, kimin eli kimin cebinde belli değil. Amerika ne diyor; “PYD/YPG/SDG özgür ülkeler adına ve de toprakları zapt edilen halklar adına, DEAŞ ile savaşıyor”. Yalanını yesinler. Tasmayı tutan, itine; 'Çekil' emri veriyor. DEAŞ'ın terk ettiği yere PYD/YPG/SDG çöküyor. Değişen tasma. Zincirdeki aynı. 

 

Hafta başında PYD/YPG/SDG aşka geldi, 283 DEAŞ/IŞİD'liyi serbest bıraktı. Daha önce de salyalı itlerin silahları ile ayrılmalarına izin vermişti. Hani DEAŞ/IŞİD düşmandı?

 

İlginç olan; tasması boşalan itlerin, Türkiye'ye geçmeleri için önlerinin açılması. Amerika, Irak'ta, Suriye'de uyguladığı taktiği Türkiye için devreye sokuyor. DEAŞ/IŞİD militanlarını, PYD/YPG/SDG eliyle Türkiye'ye gönderiyor. Amerika ve AB ülkeleri bu oyunu gülerek izliyor. Ne de olsa tasmalı militanlar kendi ülkelerine geri dönmeyecekler. 

Zor soru: Biz oyunun neresindeyiz? Daha zor soru: Oyunu bozmak için biz ne yapıyoruz?