Dinimiz İslam, fertler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı emretmiştir. Müslümanlar, Cenab-ı Hakkın yardımlaşma ile alakalı emirlerini, kendi gücü nispetinde ifa edecektir. ''Komşusu aç iken tok yatan bizden degildir''diyen bir peygamberin ümmetiyiz.Bu itibarla Müslüman sadece kendi nefsini düşünen değil, daima çevresini, akrabalarını, komşularını görüp gözeten, varsa ihtiyaçlarını araştırıp tespit eden ve karşılayan bir zihniyete sahip olmalıyız.

Cenabı Hak şöyle buyuruyor;

''İyilikte ve kötülükten sakınmakta yardımlaşın, günah işlemekte ve aşırı gitmekte yardımlaşmayın Allah'tan sakının, Allah'ın cezası çok şiddetlidir''. Efendimiz (s.a.v)de; ''mü'min müminin aynası ve kardeşidir. Kardeşinin nafakasını temin etmesine yardımcı olur, onu gıyabında korur ve gözetir.'' buyurmaktadır. Bu duruma en iyi örnek, Efendimizin mübarek sahabeleri olmuştur.Hz.Ebubekir'in Müslüman olduktan sonra seksen bin altınını fakirlere dağıttığını, Hz.Osman'ın ise, kıtlığın ve açlığın hüküm sürdüğü bir dönemde üzüm ve buğday yüklü bin deveyi, yükleriyle beraber tasadduk ettiğini, görüyoruz.İşte bu gibi yardımlaşma hususunda zirveye ulaşmış olan değerler, bizleri de cezbetmeli içimizdeki yardımlaşma ve yoksulun elinden tutma hissini harekete geçirmelidir.

Müslümanların yardımlaşması bize, en güzel örnek asrı saadet döneminde Mekkeli Müslümanlarla Medineli Müslümanlar arasında gerçekleştirilen Ensar Muhacir kardeşliğidir. Öyle ümit ediyorum ki; bizlerde de onlardaki gibi birleşme, paylaşma, katlanma, destek olma ve kaynaşma şuuru hasıl olduğu an, bütün sorunlarımız son bulacaktır.

Allah şöyle buyuruyor:

''Onlar bollukta ve darlıkta acize, yetime,fakire ve darda olana yardım ederler. Öfkelerini yenerler ve insanları affederler. Allah iyilik edenleri sever''.

İMTİHANDAYIZ:

Şu günlerde Van ve çevresinde olan şiddetli deprem sebebiyle birçok insanımız gayıp verdi. Halada vermekteyiz. İnşallah millet olarak, biz bu imtihanıda kazanacağız. Elbette zor bir imtihan...! Rabbim, bu depremde vefat edenlere Rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil ve metanetle dayanma gücü nasip eylesin.

KIZILAYIMIZA ve YARDIM SEVENLERİMİZE TEŞEKKÜRLER:

Bazı basında; ''Kızılay yine sınıfta kaldı''. ''Her afette yetersiz kalan Kızılay, Vandada başarısız oldu'' gibi, haberler'in doğru olmadığına inanıyorum. Aksine Kızılayımız, dünyanın her tarafına ulaştığı gibi, Vanada ulaşmıştır.Kızılay sorumlularınında dürüst çalıştıklarına inanıyorum.Yaramız çok büyük olduğu için ilk etapta kasıt olmaksızın bazı aksamalar olabilir.Kızılayımızın gayretli çalışmaları, bu haberleri haketmiyor.

Belediyelerimiz, bir arı kovanı gibi çalışıyor ve yardımlarını asla esirgemiyorlar.Kendilerine bu gibi görevlerinden dolayı minnettarız.

ŞANSLIYIZ:

Şanslıyız, güçlü bir Milletiz.

Şanslıyız, güçlü bir Devletiz.

Şanslıyız, has-sas bir Millete sahiz.

Şanslıyız, bununda altından kalkacağız, Allah'ın izni ile.

Cenab-ı Hak; Ölenlere Rahmet eylesin.Yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Kederli ailelerinede sabrı Cmil nasip eylesin.

Dualarımızı eksik etmeyelim...