Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in dosyanın reddi talebini reddetti. İsrail’in soykırım suçlaması ile yargılanmasına hükmetti. Tarihi kararın ardından, Türkiye’den de art arda  açıklamalar geldi.

İstanbullular dikkat! Pazar günü o yollar trafiğe kapatılacak İstanbullular dikkat! Pazar günü o yollar trafiğe kapatılacak

Son olarak Dışişleri Bakanlığı kararı, "Mahkemenin açıkladığı tedbirlerin, Filistin'de akan kanın durdurulması için çok önemli bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyoruz." açıklamasıyla olumlu karşıladığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığından  yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Uluslararası Adalet Divanı'nın, İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistin halkına yönelik saldırılarına ilişkin olarak bugün açıkladığı ihtiyati tedbir kararının İsrail tarafından derhal ve tam olarak uygulanmasını bekliyoruz. Mahkemenin açıkladığı tedbirlerin, Filistin'de akan kanın durdurulması için çok önemli bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyoruz. Ortadoğu'da kalıcı barış ve güvenlik ancak İsrail-Filistin meselesinin, uluslararası hukuk ve yerleşik parametreler temelinde adilane bir çözüme kavuşturulmasıyla sağlanabilir. Türkiye, bu yolda da elinden gelen her türlü katkı ve gayreti gösterme iradesine sahiptir" 
 

Editör: Nehir Durdağı