GÜNDEM

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Çocuk Sayısı Önerisi: En Az Üç-Dört!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ailelerin çocuk sayısı ortalamasının ikinin altına düştüğünü gösteren araştırmaya yanıt geldi.

ÇOCUK SAYISI HER AİLEDE ÜÇ DÖRT OLMALI

Ordu’da bazı organizasyonlara katılmak için ziyarete giden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı ziyaret ettiği görüşmede bir gazetecinin “Aile başına düşen çocuk sayısının ikinin altına indiği yönündeki araştırma için ne düşünüyorsunuz” sorusuna cevap olarak aile yapısının sağlamlığı için yeni araştırmalar yapıldığını, çocuk sayısının üç hatta dördü görmesi için farkındalık çalışmaları düzenleyeceklerini ifade etti.

Erbaş'ın açıklaması şu şekilde;

"Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi geliştirerek nüfus yapımızı hem sağlam hem nicelik hem de nitelik olarak geliştirmemiz ve sağlam hale getirmemiz gerekiyor. Bu konuda toplumumuzun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturmamız lazım çünkü aile toplumun bel kemiğidir. Aile hem sayısal hem de nitelik olarak sağlam olursa biz toplum olarak da sağlam bir yapıya sahip oluruz. Millet, devlet olarak vatanımız, birliğimiz ve beraberliğimiz noktasında da her zaman iyi bir noktada oluruz." şeklinde konuşan Erbaş geçmişte ortalamanın dörtler beşleri gördüğünü, ailelerin taleplerinin daha fazla çocuk yapma yönünde olduğunu belirtti. "Ümmeti büyütmek" kısmı için sosyal medyada eleştirilere maruz kalan Erbaş'a "İslamı yayma anlayışının seri çocuk yapmakla geliştirilmesi ne kadar doğru" eleştirileri gelirken, bir yandan Erbaş'ın durumun ekonomik boyutunu düşünmeden konuştuğunu, ailelerin çocuk yapmak istese bile geleceğe dair umutlarının azaldığını ifade eden birçok tepki geldi.