Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuru ile ilgili yatırımcılara yaptığı uyarıların ardından bu kez ilke imza attı. Son olarak yatırımcının yüzünü güldüren Geçer, paranızı 3’e katlayacak yatırımın hangisi olduğunu açıkladı.

Selçuk Geçer, dolar, altın ve kripto para birimleri hakkında yatırımcıları bilgilendirdi. Ünlü ekonomist, döviz kurundaki son durum ve altın fiyatlarındaki artış trendi üzerine değerlendirmelerde bulunarak, yatırımcılara ışık tutan tavsiyeler verdi.

"DOLAR 60 TL OLABİLİR"

Geçer, Türkiye’de döviz kurlarının gerçek değerinin altında olduğunu savunarak, “Türkiye’de doların bugün itibariyle 45 lira ile 50 lira bandı arasında bir yerde olması gerekiyordu. Şu anda Merkez Bankası 31’de tutuyor. Seçimlerden sonra ihracatı artırmak için doları serbest bırakacaklar ve dolar 50 TL üzerini görecek, hatta 60 TL bile olabilir” dedi.

ALTIN ALIP KENARA KOYANLARI UYARDI

Altın fiyatlarının geleceğine dair de değerlendirmelerde bulunan Geçer, “Altın fiyatlarının artacağını düşünüyorsanız, Türkiye için durum biraz karışık olabilir. Ancak altını alıp kenara atmayı düşünüyorsanız, bu strateji işe yarayabilir” şeklinde konuştu. Ayrıca yatırımcılara sadece altına değil, hisse senetleri, dolar ve kripto paralara da yatırım yapmalarını önerdi.

10 KAT KAZANDIRMA POTANSİYELİNE SAHİP YATIRIM ARACI

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret  açıklaması! Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Kripto para birimlerine ilişkin olarak ise Geçer, piyasadaki ilk 50 altcoinin 10 kat kazandırma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Ancak tüm paranızı tek bir coine yatırmayın, çeşitlendirme yapın. Bitcoin’in 64.000 dolar olduğu piyasada mutlaka stop-loss emri verin ya da zarar etmekten çekinmeyin”tavsiyesinde bulundu.

Editör: İrem Nur Kaya