ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türkiye'nin ve diğer ülkelerin Suriye'yle ilişkileri normalleştirmesine karşı olduklarını açıkladı.

Basın mensuplarının olası Türkiye-Suriye yakınlaşmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Patel, “ABD Esad rejimiyle diplomatik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlamıyor ve diğer ülkelerin de ilişkileri normalleştirmesini desteklemiyoruz” dedi.

ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmayı düşünmediğini de ifade eden ABD’li yetkili, siyasi çözüm yönünde bir ilerleme göremediklerini belirterek “Hükümetleri Esad rejiminin son 10 yılda Suriye halkına karşı işlediği suçları çok dikkatli şekilde düşünmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Patel, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yayın yapan Rudaw sitesine yaptığı açıklamada da, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonuna da değindi. Patel, “ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde artan askeri faaliyetlerden ve özellikle bunun sivil nüfus üzerindeki etkisinden derin endişe duymaya devam ettiğini tekrar edeceğim. ABD, mevcut ateşkes hatlarının sürdürülmesini desteklemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi