İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Almanya'da kabin personelleri greve gidiyor: Uçuşlar etkilenecek

Almanya'da kabin personelleri greve gidiyor: Uçuşlar etkilenecek

Lufthansa’da kabin personeli 10 Nisan’da greve gidiyor. Frankfurt ve Münih başta olmak üzere uçuşların etkilenmesi bekleniyor.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’da çalışan kabin personelinin, çalışma koşulları ve ücret anlaşmazlığı nedeniyle 10 Nisan Cuma günü 1 günlük greve gideceği açıklandı.

Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikası tarafından yapılan açıklamada, ana marka Lufthansa ile bölgesel yan kuruluşu Cityline’da görev yapan kabin personelinin, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle iş bırakma kararı aldığı belirtildi.

Grev Frankfurt ve Münih’i etkileyecek

Grev, 10 Nisan Cuma günü yerel saatle 00.01’de başlayacak ve 22.00’de sona erecek. Grevin özellikle Lufthansa’nın ana merkezleri olan Frankfurt ve Münih havalimanlarından yapılacak kalkışları etkilemesi bekleniyor.

Ayrıca Cityline kabin personelinin de Almanya genelindeki 9 havalimanında iş bırakacağı bildirildi.

Sendikadan açıklama

UFO sendikası yetkilileri, yaklaşık 19 bin kabin görevlisinin çalışma koşulları ile Cityline bünyesindeki 800 çalışan için hazırlanan tazminat paketine ilişkin müzakerelerin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

UFO Başkanı Joachim Vazquez Bürger, “Bu durum (grev) önlenebilirdi. Sorumluluk, şimdiye kadar müzakereye uygun bir teklif dahi sunamayan Lufthansa yönetimindedir.” dedi.

Sendikanın talepleri arasında vardiya planlamasında öngörülebilirlik ve daha uzun ihbar süreleri de yer alıyor.

Lufthansa’dan grev değerlendirmesi

Lufthansa Sözcüsü Martin Leutke ise grevi “ölçüsüz ve çok kısa süreli bir bildirim” olarak nitelendirerek yolculardan özür diledi ve sendikayı müzakere masasına dönmeye çağırdı.

Şirket, yolculara uçuş durumlarını kontrol etmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Son dönemde üçüncü büyük grev

Planlanan bu grevin, son iki ay içerisinde Lufthansa’da gerçekleşen üçüncü büyük iş bırakma eylemi olduğu belirtildi.

Şubat ve mart aylarında hem kabin personeli hem de pilotların katıldığı grevler nedeniyle binlerce uçuş iptal edilmişti.