Amerika Birleşik Devletleri, dünyadaki en muhteşem manzaralardan bazılarına ve gezegendeki en tanınmış ikonlardan bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en gözde cazibe merkezlerinin çoğu, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken, popüler şehirlerde bulunuyor.

Ülkenin dört bir yanına dağılmış inanılmaz manzaralar ile birçok seçenek sizi bekliyor. Sınırsız zamana ve kaynağa sahip olmanın imrenilecek konumunda olan herkes için bunlar, ABD seyahat programınıza dahil edebileceğiniz en önemli cazibe merkezleridir.

Amerika’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk olarak New York, Miami, Los Angeles ve Las Vegas gibi şehirler gelse de, ABD bundan çok daha fazlasını sunuyor. Eğer uzun soluklu bir ABD tatili planlıyor ve yeteri kadar bütçeniz varsa, aşağıdaki turistik cazibe merkezlerini mutlaka listenize ekleyin deriz.

İşte Amerika’da gezilecek yerler listesine eklenebilecek en popüler yerler ;

1.Grand Canyon

Bu inanılmaz doğal cazibe, Amerika Birleşik Devletleri'nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Colorado Nehri tarafından oyulmuş olan Büyük Kanyon, manzarayı derinden keserek dramatik uçurum duvarları ve çıkıntılar oluşturur. Kanyonun kenarında duran ziyaretçiler, bir mil aşağıda kanyon tabanını görebilir ve göz alabildiğine uzanan sırtlar ve kayalıklara bakabilir.

Las Vegas'tan arabayla yaklaşık 4,5 saat uzaklıktaki South Rim, Grand Canyon Ulusal Parkı'nın en çok ziyaret edilen bölümüdür. Burada büyük bir ziyaretçi merkezi, yüksek sezonda Rim boyunca düzenli otobüs seferleri ve çok sayıda izleme noktası ve platformun bulunduğu kanyon boyunca uzanan bir yürüyüş yolu bulacaksınız. Bright Angel Trail dahil olmak üzere birçok harika yürüyüş buradan kalkmaktadır.

Las Vegas’ın en sevilen turistik cazibe merkezlerinden biri olarak bilinen Grand Canyon, Büyük Kanyon olarak da biliniyor ve Las Vegas şehir merkezinin çok dışındadır.

2.Özgürlük Heykeli (New York)

Evrensel bir özgürlük sembolü olan Özgürlük Anıtı, Amerika'nın en tanıdık simgesi ve dünyanın en büyük heykelidir. New York Limanı'nda gururla duran ziyaretçiler, başta Battery Park olmak üzere şehrin çeşitli noktalarından heykeli hayranlıkla izleyebilir veya heykele doğru feribota binebilir.

Heykele çıkmayı planlayan kişiler için, siteye farklı düzeylerde erişim sağlayan zemin biletleri, kaide biletleri veya taç biletleri seçenekleri arasında. En iyi seçeneklerden biri, bir gezi turuna çıkıp hem Özgürlük Heykeli'ni hem de Ellis Adası'nı görmek. New York gezilecek yerler listesindeki en önemli turistik yerlerden biri olan Özgürlük Heykeli, Fransızlar tarafından ABD’ye hediye edilmiştir.

3.Beyaz Saray

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın resmi konutudur ve Washington'da görülecek yerler listenizin başında yer almalıdır. Bu tarihi yapı, George Washington hariç her başkanın evi olmuştur. Lafayette Parkı, Beyaz Saray'ın kuzey tarafındadır; ötesinde, ilginç karakterlerle dolu yayalara özel bir bölge ve harika bir fotoğraf çekmek için mükemmel bir yer.

İlk olarak 1792'de James Hoban tarafından inşa edilmiş ve 1814'te İngiliz kuvvetleri tarafından yakıldıktan sonra 1818'de yeniden inşa edilmiştir. Beyaz Saray turları ücretsizdir ancak en az üç hafta önceden rezervasyon yapılmalıdır. Sıkı güvenlik kuralları her zaman geçerlidir.

4.Las Vegas Strip

Amerika’da gezilecek yerler listesinde olması gereken bir diğer önemli çekim merkezi de Las Vegas Strip’tir.

Las Vegas Strip'te, mega tatil yerlerinin yanından şehrin içinden geçen ana cadde boyunca yürümek, yetişkinler için bir eğlence parkında gezinmeye benzer. New York silüeti, Eyfel Kulesi, Venedik kanalları ve daha pek çok yabancı yerin rekreasyonları bu ünlü caddeyi çevreliyor.

Bir uçta piramit şeklinde tasarlanmış Luxor Hotel'den başlayarak, caddede bir yürüyüş patlayan bir yanardağı ve dans eden fıskiyeleri ortaya çıkarırken, tatil köylerinin içinde her türlü tuhaflık ve eğlence var. Las Vegas'ta görülecek ve yapılacak en iyi şeylerin çoğu, ücretsiz olarak görülebilen manzaralardır.

Las Vegas'taki ana cazibe merkezlerinden biri, sürekli gösteri dizisidir. Yerleşmek isteyen dünyaca ünlü şarkıcılar, düzenli olarak performans sergiledikleri bir ana üs olarak Las Vegas'a yöneliyor. Sihirden komediye ve akrobasiden eşsiz performans grupları da her gece burada bulunabilir.

Gece hayatından ve şehir ışıklarından bıktığınızda, Las Vegas'tan günübirlik bir gezi ile yakındaki cazibe merkezlerini keşfedebilirsiniz. Yakındaki Death Valley Ulusal Parkı'nı, Hoover Barajı'nı veya Valley of Fire Eyalet Parkı'nı görün. Bazıları şehir merkezine sadece birkaç dakika uzaklıkta olan Las Vegas çevresindeki yürüyüş parkurlarında çölü keşfedin.

5.Golden Gate Köprüsü

San Francisco Körfezi boyunca uzanan, San Francisco ve Marin County'yi birleştiren Golden Gate Köprüsü, 1930'larda inşa edildiğinden beri bir Kaliforniya simgesi olmuştur. Köprünün mavi su ile tezat oluşturan turuncu-kırmızı rengi, şehre benzersiz bir kalite getiren estetik bir vurgudur.

Ayrıca alçakta bulunan bulutun içinden sadece ana kulelerin zirvelerinin çıktığı sisle örtüldüğünde de benzersiz bir varlığa sahiptir. Köprü yaklaşık iki mil uzunluğundadır ve Hwy 101 veya SR 1'in bir parçasıdır. Hava açıksa en iyi izleme noktalarından biri Golden Gate Ulusal Rekreasyon Alanı'nda bulunan Conzelman Road üzerindedir. San Francisco’da gezilecek yerler listesinde olması gereken bu popüler cazibe merkezinin en güzel yanı ise ücretsiz oluşudur.

6.Times Meydanı

Yanıp sönen reklam panoları, yılbaşı geri sayımı ve bitmek bilmeyen insan kalabalığıyla ünlü hareketli Times Meydanı, Midtown Manhattan'ın kalbinde yer alır. Bu kavşak, normal zamanlarda, meydandaki herhangi bir alandan ziyade, taksiler hızla geçerken ve ışıklar tepeden yanıp sönerken, köşede dururken hissedilen enerjiyle ilgilidir.

Gündüz ziyaret etmek için ilginç bir yer olsa da, tam etkiyi yaşamak için muhtemelen en iyi geceleri görülür.

7. Freedom Trail – Boston

Boston's Freedom Trail, şehrin en önemli tarihi cazibe merkezlerinden bazılarının yanından geçen 4,2 kilometrelik bir yürüyüş rotasıdır. Kaldırıma işlenmiş kırmızı tuğlalar rotayı işaretleyerek turistlerin yolunu bulmasını kolaylaştırıyor.

Parkur ve yerler hakkında bilgi, turunuza başlamak için iyi bir yer olan Boston Common'daki Ziyaretçi Merkezi'nde bulunabilir. Freedom Trail boyunca yer alan siteler arasında Devlet Evi, Eski Devlet Evi, Eski Tahıl Ambarı Gömme Alanı, Eski Belediye Binası, Faneuil Salonu, Paul Revere Evi ve çok daha fazlası bulunur. Freedom Trail, Boston gezilecek yerler listesindeki en önemli çekim merkezidir.

8. Rushmore Dağı Anıtı (Mount Rushmore National Memorial)

Kendinizi Güney Dakota'da bulursanız, Rushmore Dağı Ulusal Anıtı'nı görme şansını kaçırmayın. Çevredeki ormanın üzerinde yükselen, dört ABD Başkanının yüzleri: George Washington, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson ve Theodore Roosevelt.

Bu inanılmaz başarı, John Gutzon de la Mothe Borglum adlı bir adam tarafından yaratıldı ve ölümü üzerine oğlu Lincoln tarafından tamamlandı. 1927 yılında başlayan ve 1941 yılında tamamlanana kadar uzun yıllar devam eden taştan dev kafaların oyulması zorlu bir iştir.

Ulusal anıt, özellikle yaz aylarında popüler bir cazibe merkezidir. Kalabalıktan kaçınmak için günün erken saatlerinde varmayı planlamaya çalışın. Amerika’da gezilecek yerler listesindeki en popüler cazibe merkezlerinden olan RUshmore Dağı Anıtı’na ulaşım zor olsa da, kesinlikle ABD ziyaretinde görülmeye değer.

9. Sedona / Red Rock Country

Phoenix'ten sadece iki saatlik harika bir manzaraya sahip olan bu küçük şehir, hızla Arizona'nın ziyaret edilecek en iyi yerlerinden biri haline geldi.

Kırmızı kayaların arasındaki güzel ortamı, onu Phoenix'ten günübirlik bir gezi için mükemmel kılar, ancak daha da iyi bir tatil yeri yapar. Sedona'nın sunduğu her şeyin tadını çıkarmak için en az bir veya iki gece geçirmeyi planlayın. Kasabada bazı fantastik restoranların yanı sıra şehir içinde ve çevresinde kaplıcalar ve lüks tatil köyleri vardır.

Konu meşgul olmaya geldiğinde Sedona'da her şeyden biraz var: fantastik yürüyüş, dağ bisikleti ve kamp, hepsi burada bir geziyi herkes için eğlenceli kılan ilginç bir atmosferle birleştiğinde.

Sedona tüm yıl boyunca gidilen bir destinasyondur, ancak özellikle ilkbaharda, ağaçların çiçek açtığı ve ara sıra çöl yağmuru yağdığı zaman popülerdir.

10.Miami South Beach

Miami, Amerika’da gezilecek yerler arasında oldukça ilgi çekici bir yer. Özellikle parti düşkünü genç Amerikalıların tercih ettiği bu şehir, son zamanlarda yabancı turistlerin de radarında. Miami’nin en ünlü ve en canlı yeri ise, geniş ve uzun bir plaja sahip olan South Beach bölgesidir. Eğer parti adına bir şeyler arıyorsanız ABD’de mutlaka gitmek isteyeceğiniz yerlerden biri. Daha detaylı bir ABD yazısı için gezilecek yerler listesi adlı siteye göz atabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi