Letonya'nın Rusya sınırları yakınlarında tatbikatta olan NATO Askerleri, iletişim merkezinin kurduğu BAL Tuzağı'nın kurbanları oldu. Romantik dakikalar yaşamak isteyen askerler Tinder ( arkadaşlık platformu ) üzerinden konuştukları ancak gerçekte var olmayan kadınlarla buluşmaya gitti.

Dünya üzerinde en çok kullanılan arkadaş tanıma platformu Tinder üzerinden, İletişim Merkezi NATO askerlerine BAL Tuzağı kurdu. Ajanlık faaliyetlerinde erkek hedeflere kadınlar vasıtasıyla yaklaşabilme taktiği olarak bilinen bu tuzak, yeni maceralar yaşamak isteyen askerleri gafil avladı. Müsait zamanlarında Tinder uygulamasını kullanan askerlerden biri, konuştuğu kişiden randevu talep ederken iki askerde tanıştıkları kişiyle akşam buluşmaya gitmek için mevzilerini terk etti. 

SAHTE PROFİLLERDİ

Fakat askerlerin bekledikleri buluşmalar gerçekleşmedi, zira o kişiler NATO'nun Stratejik İletişim Merkezi tarafından uygulama üzerinden yaratılan sahte kimliklerdi. Öte yandan Ordu'nun zafiyetlerini ve eksiklerini ortaya çıkarmakla mücadele eden İletişim merkezi, kurduğu farklı bir tuzak ile de askerlerin açık adresini vermesini sağladı.

Honey Trap olarak bilinen BAL tuzağı ise istihbarat kurumlarının sık sık başvurduğu metotlar arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi