Belçika’nın başkenti Brüksel’de güvenlik önlemleri kapsamında askerlerin sokaklarda devriye görevi yapacağı açıklandı. 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uygulanacak karar doğrultusunda şehir genelinde askerler görev alacak.
Ulusal basında yer alan bilgilere göre, uygulama kapsamında en fazla 200 asker üç ay süreyle Brüksel’de konuşlandırılacak. Askerlerin belirlenen bölgelerde aktif olarak devriye görevi üstleneceği bildirildi.
Polis ile koordineli görev yapacaklar
Görevlendirilen askerlerin, federal polis ile koordinasyon içinde çalışacağı ifade edildi. Güvenlik önlemlerinin, Belçika’da ulusal tehdit seviyesini değerlendiren resmi kurum OCAD’ın analizleri doğrultusunda alındığı belirtildi.
Askerlerin şehir içinde konuşlandırılması kararı, Belçika’da siyasi ve toplumsal tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı siyasi çevreler, uygulamanın geçici olması gerektiğini dile getirdi.
Uygulama 3 ay sonra değerlendirilecek
Yetkililer, üç ay sürecek uygulamanın ardından yeniden değerlendirme yapılacağını açıkladı. Güvenlik önlemlerinin süresi ve kapsamı, yapılacak analizlere göre belirlenecek.
