Ukrayna 6 aydır Rus işgali altında. Savaş sürüyor, Ukrayna şehirleri yerle bir ediliyor. Ukrayna lideri Zelenskiy ise hep aynı tişörtle ve uzamış sakallarıyla ekranlara çıkarak yardım istiyor, Ruslara yönelik yaptırımların artırılmasını talep ediyor ve Rus turistlere Avrupa'dan vize vermemesini bildiriyor.

Ancak İtalya basınında çıkan bir haber şaşkınlık yarattı.

İtalyan Il Tirreno gazetesinin haberine göre, Ukrayna lideri Toskana'daki evini ağustosta bir aylığına Ruslara kiraladı. 

Londra'da yaşayan bir Rus çiftin, villada bir ay kalmak için 50 bin dolar ödediği belirtildi. İtalyan gazetesi, çiftin sosyal medyada paylaştığı lüks villanın fotoğraflarının da durumu doğruladığını yazdı.

Haberin, Ukrayna liderinin AB liderlerine Rus vatandaşlarına vize verilmemesi çağrısı yaptığı bir dönemde gelmesi dikkat çekti. Ukrayna lideri, sahil kasabası Forte dei Marmi'deki lüks evi henüz bir oyuncu olduğu dönemde 4 milyon euroya almıştı.

Zelenskiy geçen ay yaptığı açıklamada, Rusların AB ülkelerine girişinin yasaklanması gerektiğini söyleyerek “Ruslar düşüncelerini değiştirene kadar bir süre kendi dünyalarında yaşamalı” demişti. Ukrayna lideri, martta yaptığı bir açıklamada da İtalya hükümetinin Ruslara ait tüm malvarlıklarına, evlere ve yatlara el koyması gerektiğini söylemişti.

Zelenskiy'nin Toskana'daki villanın yanı sıra Londra'da evleri ve yurtdışı hesabında büyük miktarda parası olduğu öne sürülüyor.
 

Editör: Haber Merkezi