Türkiye'ye karşı hem Yunanistan hem Ermenistan hem de PKK/YPG'yi destekleyen odaklar, Doğu Türkistan'da Çin zulmü altındaki Uygurların acılarını Amerikan çıkarları doğrultusunda istismar ediyor. 

Uygurların çektiği cefa sözkonusu olunca mangalda kül bırakmayan Amerikan destekli kimi karakterler aslında CIA ve FETÖ'ye çalışıyor.

Türkiye'de vatandaşların Doğu Türkistan'daki soydaşları hakkında hissettiği samimi duyguları istismar ederek meseleyi Amerikan çıkarlarına kanalize etmeye çalışan 'proje' karakterlerden biri sosyal medyada açığa düştü.

Bu isim, kendini insan hakları aktivisti olarak tanıtan ve Uygur Türklerinin haklarını savunduğunu iddia eden Kuzzat Altay... Twitter'da 65 bin takipçiye ulaşan Altay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün bilinen üyelerinin neredeyse tamamını takip ediyor. 

Küresel ölçekte Türkiye'ye karşı kara propaganda faaliyeti yürüten pek çok isim ve hesabın sıkı bir takipçisi olan 'Uygur' Altay, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ni de Çin rejimiyle bir tutuyor ve PKK ile FETÖ'yü destekleyen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile aynı duyguları paylaşıyor. 

Kuzzat Altay karakteri, Uygur meselesinin CIA destekli FETÖ tarafından nasıl kullanışlı bir araç haline getirildiği göstermesi bakımından çarpıcı bir örnek teşkil ediyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 'oğlum' diye çağırdığı basketbolcu Enes Kanter de Uygur Türkleri konusunda benzer mesajlar verirken aynı zamanda Türkiye'ye karşı faaliyetlerde CIA'nın gönüllü hizmetkârı durumunda. 

UYGUR DEĞİL OLSA OLSA FETÖ'CÜ!

Twitter platformunda 'Analistçi' hesabıyla paylaşımlarda bulunan bir vatandaş, Uygur meselesini takipçi kazanmak için istismar eden FETÖ bağlantılı Kuzzat Altay'ın ipliğini pazara döktü. İşte o paylaşımlardan dikkat çekenler: 

"Bir süredir parlatılan ama Türk olduğu ve Çin zulmünü yaşayan ırkdaşlarımızdan bilgi getirdiğini zannettiğimiz bir hesap bizim radarımıza takıldı. 

Takip ettiği hesaplara baktık ve ne görelim... Komple FETÖ'cü hesaplar. Dedik ki hemen kötü düşünceye kapılmayalım... Başka kimi takip eder dedik ve baktık: Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanı diğer hesapları da takip etmiş. Anladık ki bu arkadaş FETÖ'cü...

Geldik hesabın beğendi twitlere... Bakın burası dehşet verici. Bu ülkede yaşayıp bu ülkeyi Çin rejimi ile aynı kefeye koyuyor ve PKK-FETÖ destekçisi Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun twitlerinin tamamına beğeni geçiyor. 

Çin'deki ırkdaşlarla kafayı bozmuş Kuzzat Altay tam bir Türkçü profili çizmekteydi ki bir de ne görelim... Kuzzat Altay Çin Komünist Partisi ile AK Parti'yi bir tutuyordu. Hatta hesabı daha da detaylı incelediğimizde İran'daki ayaklanmalardan Ukrayna'daki savaşa kadar iyice evrildiğini ve tam azılı bir FETÖ'cü olduğunu anladık. Öyle ki işi PKK'yı aklama noktasına bile getirmiş.

Daha ilginç yanı ise CHP'ye de ara ara yanlaması. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyaretinde PKK destekçisi Amberin Zaman ile yaptığı görüşmeyi beğenmesiydi. Kısaca bizim Türkçü arkadaş çoktan PKK'yı ve CHP'yi de benimsemiş, İstiklal Caddesi'nde yapılan saldırıyı bile bu devletin aleyhine kullananlarla aynı safa gelmiş, hatta bombalamayı PKK'nın yaptığına inanmamıştı.

Bu herifin Türklükle alakası olmadığını, Çin'deki zulmü sistematik olarak manipülasyon için kullandığını, HDP'ye teşekkür ederken MHP'ye ise hakaret ettiğini gördük. İşin ilginç yanı ise bu herifin 'Uygur Amerikan Derneği' başkanlığı yaptığını öğrenmemiz ile oldu. Enes Kanter'e ödül veren şahsa bundan sonra Türkçü değil tam bir azılı FETÖ'cü olduğunu bilerek yaklaşacak, gereken şeyler neyse onları da yapacağız."

Kaynak: TRHaber

Editör: Haber Merkezi