Çin’de bir metro vagonunda meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir kişi yolcuların üzerine biber gazı sıkarak paniğe neden oldu. Kapalı alanda yaşanan olay, cep telefonu kameralarına yansıdı.
İddiaya göre, kalabalık bir vagonda seyahat eden saldırgan, henüz bilinmeyen bir nedenle çantasındaki biber gazını çıkararak rastgele yolculara püskürttü. Gazın kısa sürede vagonu kaplamasıyla birlikte yolcular nefes almakta zorlandı ve panik yaşandı.
Saldırganın eylemini sürdürmesi üzerine metrodaki yolcular birlikte hareket ederek şahsa müdahale etti. Ortak müdahale sonucunda saldırgan kısa sürede etkisiz hale getirildi.
Metro durağına gelinmesiyle birlikte güvenlik güçleri olay yerine ulaştı. Saldırgan, yolcular tarafından etkisiz hale getirildikten sonra görevlilere teslim edildi.
Görüntülerde saldırganın platformda yere yatırıldığı ve çevredeki görevlilerin müdahale ettiği anlar yer aldı. Gazdan etkilenen yolcuların ise temiz hava almak için çaba gösterdiği görüldü.
Olayın ardından saldırgan gözaltına alınırken, yetkililer tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.
