İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Devrim Muhafızları’ndan ABD açıklaması: "Ana cephe ekonomik savaş"

Devrim Muhafızları’ndan ABD açıklaması: "Ana cephe ekonomik savaş"

İran Devrim Muhafızları, ABD yaptırımlarına karşı Mesud Pezeşkiyan hükümetiyle ekonomik ve stratejik işbirliğine hazır olduğunu açıkladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin çok katmanlı yaptırımlarla İran halkı arasında umutsuzluk oluşturmayı, geçim koşulları üzerinde baskı kurmayı ve toplumsal güveni zayıflatmayı amaçladığını bildirdi. Devrim Muhafızları, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan hükümetiyle yaptırımlara karşı stratejik işbirliği ve koordinasyona hazır olduğunu açıkladı.

Devrim Muhafızları: Ana Cephe Ekonomik Savaş

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hükümet Haftası dolayısıyla yayımladığı bildiride ABD yaptırımları ve ülkenin ekonomik koşullarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bildiride ekonomik savaş, bugün düşmanla yürütülen mücadelenin “ana cephesi” olarak nitelendirildi. ABD’nin çok katmanlı yaptırımlar yoluyla halk arasında umutsuzluk oluşturmayı, geçim koşulları üzerindeki baskıyı artırmayı ve toplumsal güveni zayıflatmayı amaçladığı ifade edildi.

Pezeşkiyan Hükümetiyle İşbirliği Mesajı

Devrim Muhafızları, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan hükümetinin ekonomi, ticaret, petrol, sanayi, tarım, bankacılık ve diplomasi dahil bütün birimlerinin yaptırımların etkisizleştirilmesinde belirleyici rol oynadığını bildirdi.

Hükümetin ayrıca piyasanın yönetilmesi, temel ihtiyaç maddelerinin temin edilmesi, enflasyonun kontrol altına alınması ve istihdam oluşturulmasında önemli görevler üstlendiği belirtildi.

Pezeşkiyan hükümetiyle stratejik işbirliğine hazır olunduğu belirtilen bildiride, iki taraf arasında kurulacak sinerjinin çok katmanlı yaptırımların aşılması ve milli ekonomik dayanıklılığın güçlendirilmesi açısından önemli olduğu kaydedildi.

Ekonomik ve Sosyal Alanlarda Koordinasyon

İran’ın içinde bulunduğu koşullara değinilen bildiride, ihtiyaç duyulan bütün alanlarda hükümetle işbirliği ve koordinasyona hazır olunduğu ifade edildi.

Bu kapsamda ekonomik güvenliğin sağlanması, lojistik destek verilmesi, altyapı projelerinin yürütülmesi ve yoksun bölgelerin kalkındırılması alanlarında hükümetle işbirliği yapılacağı belirtildi.

Kaçakçılık ve yolsuzlukla mücadele ile ekonomik ve sosyal krizlerin yönetilmesine destek verilmesi de işbirliği yapılması planlanan alanlar arasında gösterildi.

Pezeşkiyan’dan Milli Birlik Vurgusu

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise ABD ve İsrail’in İran içerisindeki bölünmelerden yararlanarak ayrışmayı körüklemeye çalıştığını belirtti.

Pezeşkiyan, bu kapsamda ülkede milli birlik ve bütünlüğün korunmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Devrim Muhafızlarının Ekonomik Faaliyetleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu, askeri faaliyetlerinin yanı sıra yatırım ve bankacılık alanlarında da ekonomik faaliyet yürütüyor.

İran’ın iç ve dış siyasetinde etkin rol oynayan Devrim Muhafızlarının inşaat, ağır sanayi, petrokimya, otomotiv, bankacılık, sigorta, ticaret, medya, gıda ve telekomünikasyon gibi sektörlerde faaliyet gösterdiği biliniyor.

İran’da 30 Ağustos’un içinde bulunduğu hafta ise “Hükümet Haftası” olarak anılıyor. Bu uygulama, İran-Irak Savaşı’nın ilk yıllarında Cumhurbaşkanı Muhammed Ali Recai ile Başbakan Muhammed Cevad Bahoner’in 30 Ağustos 1981’de hükümet binasına düzenlenen bombalı saldırıda öldürülmelerine dayanıyor.