İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Devrim Muhafızları’ndan ABD ve İsrail üniversitelerine tehdit: "Misilleme yapılacak"

Devrim Muhafızları’ndan ABD ve İsrail üniversitelerine tehdit: "Misilleme yapılacak"

İran, ABD ve İsrail üniversitelerini meşru hedef ilan etti. Devrim Muhafızları’nın açıklamasıyla bölgede gerilim tırmanıyor.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ve İsrail’in İran’daki üniversitelere yönelik saldırılarına karşılık olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bölgedeki Amerikan ve İsrail üniversitelerinin “meşru hedef” olarak kabul edileceği bildirildi.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan çatışmaların ikinci ayına girdiği süreçte, bu açıklama bölgedeki gerilimi artıran gelişmeler arasında yer aldı.

İran: misilleme yapılacak

İsrail’in Tahran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne yönelik saldırısına ilişkin yayımlanan açıklamada, misilleme vurgusu öne çıktı. İran Devrim Muhafızları, ABD ve İsrail güçlerinin İran’daki eğitim kurumlarını hedef aldığını belirtti.

Açıklamada, “Bundan böyle işgalci rejimin tüm üniversiteleri ve Batı Asya’daki Amerikan üniversiteleri, İran üniversitelerinin yıkımına misilleme olarak meşru hedef olarak kabul edilecektir” ifadelerine yer verildi.

İran tarafından yapılan açıklamada ABD yönetimine de çağrıda bulunuldu. Metinde, ABD’nin belirli bir süre içinde üniversitelere yönelik saldırıları kınaması gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda, en geç 30 Mart Pazartesi günü Tahran saatiyle 12.00’ye kadar resmi bir açıklama yapılması gerektiği ifade edildi.

Sivillere uyarı yapıldı

Açıklamada ayrıca, bölgedeki Amerikan üniversitelerinde bulunan personel, öğrenciler ve çevrede yaşayan sivillere yönelik uyarılar da yer aldı. Bu kişilerin güvenlikleri için üniversite binalarından en az bir kilometre uzaklaşmaları tavsiye edildi.

İran Devrim Muhafızları, ABD’nin İsrail’i durdurması gerektiğini vurgularken, aksi durumda tehditlerin devam edeceğini bildirdi. Açıklamada, üniversitelere yönelik saldırıların sürmesi halinde misilleme adımlarının atılacağı ifade edildi.

Bölgede artan gerilim kapsamında, 6 Mart’ta İsfahan Teknoloji Üniversitesi, ardından Tahran’daki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi saldırılarda hedef alınmıştı.