Dünya Kedi Kayıtları Federasyonu (FIFE)'nu Rus kedilerinin kaydedilmesine yasak getirdi. “FIFE Yönetim Kurulu, Rusya Federasyonu ordusunun Ukrayna Cumhuriyeti'ni işgal etmesi ve bir savaş başlatması karşısında şok ve dehşet içindedir. Çok sayıda masum insan öldü, çok daha fazlası yaralandı ve yüz binlerce Ukraynalı hayatlarını kurtarmak için evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu benzeri görülmemiş saldırganlık eyleminin neden olduğu yıkıma ve kaosa hepimiz tanık olabiliriz.
Bunun da ötesinde, Ukraynalı dost kedi meraklılarımız, bu zor koşullarda kedilerine ve diğer hayvanlara umutsuzca bakmaya çalışıyorlar. Polonya, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Moldova gibi Ukrayna'ya komşu olan FIFE kulüplerinin birçok üyesinin Ukraynalı yetiştirici arkadaşlarına yardım eli uzatmasından son derece mutluyuz.”

Bu açıklamanın ardından FIFE Rusya’dan yetiştirilen hiçbir kedinin Rusya dışında herhangi bir FIFE kütüğüne kaydedilmemesi, Rusya’da yaşayanlara ait hiçbir kedinin FIFE fuarına katılamayacağı belirtildi:

FIFE Kurulu, bu vahşete tanık olup hiçbir şey yapamayacağını düşünerek 01.03.2022 tarihinden itibaren şu kararı aldı:

● Rusya'da yetiştirilen hiçbir kedi, hangi kuruluş tarafından yayınlanırsa yayınlansın, Rusya dışında herhangi bir FIFE soy kütüğüne kaydedilemez ve kaydedilemez.

● Rusya'da yaşayan katılımcılara ait hiçbir kedi, bu katılımcıların hangi organizasyona üye olduklarına bakılmaksızın, Rusya dışındaki hiçbir FIFE fuarına alınamaz.
 

Editör: Haber Merkezi