03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Elon Musk ve İsrail anlaştı! İşte detaylar

Elon Musk ve İsrail anlaştı! İşte detaylar

Bugün İsrail’i ziyaret eden Elon Musk’ın Starlink ile Gazze’de hizmet vermesi konusunda İsrail’den önemli bir açıklama yapıldı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile X (Twitter) ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret ettiği belirtildi. Ziyaret kapsamında İsrailli yetkililer, Musk'a Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarınca 7 Ekim'de saldırıya uğrayan beldede yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Musk, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail'deydi.  İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi açıklamada, Musk'ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

İsrail’in İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Gazze’deki Starlink hizmetinin İsrail’in izin ve onayına tabii olacağını paylaştı.

Bakan Karhi konuya ilişkin açıklamasında, “Elon Musk, liderliğimdeki İletişim Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Bu önemli anlaşma sonucunda Starlink uydu birimleri, Gazze Şeridi de dahil olmak üzere yalnızca İsrail İletişim Bakanlığı’nın onayıyla İsrail’de çalıştırılabilecek” ifadesinde bulundu.

Bakan Karhi, paylaşımında “Hamas’a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna” işaret ederken Musk, henüz konuya ilişkin açıklama da bulunmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *