Amerikalı milyarder Elon Musk’ın, Donald Trump’ın adının Jeffrey Epstein dosyalarında geçtiğini öne sürmesinin ardından ABD siyasetinde ortalık karıştı. Musk’ın bu paylaşımı kısa sürede silmesi dikkat çekerken, Temsilciler Meclisi’nden iki Demokrat üye, Adalet Bakanlığı ve FBI’a çağrı yaparak dosyaların gizliliğinin kaldırılmasını talep etti. Gözler şimdi Epstein skandalının derinliklerine çevrildi.
The Hill'in haberine göre, Temsilciler Meclisi üyeleri Stephen Lynch ve Robert Garcia, Adalet Bakanı Pam Bondi ve FBI Direktörü Kash Patel’e resmi mektup gönderdi. Mektupta şu talepler dikkat çekti:
Mektupta Lynch ve Garcia, Trump'ın isminin Epstein dosyalarında geçtiği iddiasının doğru olup olmadığına derhal açıklık getirilmesini, istenen bilgi ve belgelerle yanıt verilmesi.
Epstein dosyalarının yayımlanmasını isteyen ikili, Trump'ın Adalet Bakanlığının bu belgelerin gizliliğini kaldırma ve kamuoyuna açıklama kabiliyetini belirlemedeki rolüne ilişkin soru yöneltti. Dosyaların yayımlanmasında görev alan tüm personelin listesini ve daha önce Federal Sırların Gizliliğinin Kaldırılması Görev Gücü'ne (Task Force on the Declassification of Federal Secrets) verilen belgelerde neden önemli redaksiyonlar yapıldığının açıklanmasını belirtti.
Lynch ve Garcia, "Başkan'ı gerçeklerden ve hesap verebilirlikten korumak için Epstein dosyalarının yayımlanmasını engellemeye yönelik her türlü girişim, Kongre ve Adalet Bakanlığı tarafından yoğun bir incelemeyi hak etmektedir." görüşünü paylaştı.
ABD Adalet Bakanlığı ve FBI, konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.
Musk paylaşımını sildi: Donald Trump, Epstein dosyalarında
Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı şu paylaşımı sildi; “Asıl büyük bombayı patlatma zamanı. Donald Trump, Epstein dosyalarında. Halka açıklanmamalarının gerçek nedeni budur”
Trump'ın imzasını taşıyan vergi ve göç yasa tasarısını eleştirmesinden kaynaklanan sözlü atışmada Musk, Trump'ın 2024 seçimlerini kendi desteği sayesinde kazandığını iidda etmişti. ABD Başkanı'nın isminin Epstein dosyalarında yer aldığını, dosyanın bu yüzden açıklanmadığını öne sürmüştü.