İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Endonezya'da 7,4 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 7,4 büyüklüğünde deprem

Endonezya açıklarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem çevredeki adalarda paniğe ve hasara yol açtı. Tsunami uyarısı kaldırılırken, bölgede olası can kayıplarına ilişkin endişe sürüyor.

Endonezya’nın Maluku Denizi açıklarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, bölgede büyük paniğe yol açtı. İlk belirlemelere göre sarsıntı, Kuzey Maluku Adası’ndaki Ternate kentinin 126 kilometre kuzeybatı açığında ve 35 kilometre derinlikte kaydedildi.

Tsunami uyarısı kaldırıldı

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu verilerine göre deprem, çevredeki adalarda yıkıma neden oldu. Sarsıntının ardından yapılan tsunami uyarısı ise daha sonra geri çekildi. Resmi makamlar şu ana kadar can kaybı açıklamazken, bölgede ölü ve yaralıların olabileceği ihtimali ciddi endişe yaratıyor.