İstanbul'da Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla askeri ve siyasi casusluk suçlamasıyla tutuklanan İsrailli Natali Vaknin ve Mordi Vaknin ile ilgili İsrail'den açıklama geldi. İsrailli çiftle ilgili bir de Türk vatandaşı tutuklanmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, hem Vaknin çiftinin ailesi hem de Türk yetkililerle temasta olduklarını açıklarken, Dışişleri Bakanı Yair Lapid, casusluk iddialarını yalanladı. Lapid, çiftin devlet için çalışmadıığını, en kısa sürede de cezaevinde bakanlık yetkililerince ziyaret edilmesini umduğunu söyledi.

İsrail medyası da olaya geniş yer ayırdı. Haaretz gazetesinde açıklamaları yer alan tutuklanan çiftin avukatı, “Tek suçları, bir bot gezisi sırasında Erdoğan’ın sarayını fotoğraflamaktı. Eğer bir Rus vatandaşı bu sarayın fotoğrafını çekseydi, Türkiye’nin onu tutuklayacağını sanmıyorum” dedi.

Tutuklanan Natali Vaknin’in kardeşi de verdiği demeçte, kardeşinin çektiği fotoğrafı aile WhatsApp grubuna attığını söyledi.

Tutuklanan çiftin İsrail’de otobüs şoförü olarak çalıştıkları ve önceki evlilikleri de dahil toplam 5 çocukları olduğu bildiriliyor.
 

Editör: Haber Merkezi