İsveç'in Türkiye'nin NATO üyeliği konusundaki endişeleri nedeniyle 6 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiği belirtildi.

Reuters'ın haberine göre Türkiye'nin NATO'ya üyelik talebinde bulunan İsveç ile ilgili endişelerini gidermek amacıyla PKK terör örgütüyle mücadelede "somut adımlar attığını" ileri sürdü.

İki sayfalık mektupta İsveç, 14 örnek ile İsveç-Türkiye-Finlandiya arasında imzalanan üçlü mutakabakata uyduklarını ve NATO üyeliğini veto eden Türkiyenin endişelerini giderdiklerini aktardı.

İsveç, Türkiye'ye yazdığı mektupta, "Üçlü anlaşmanın tüm temel unsurları üzerinde somut adımlar atıldığını" söyledi.

İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası NATO'ya katılım teklifini başlattı. Ancak iki İskandinav ülkesi, Türkiye tarafından PKK terör örgütü üyelerini yardım etmek ile suçlanarak veto edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektubun gönderildiği 6 Ekim'de "Taleplerimiz, Stockholm ve Helsinki tarafından henüz karşılanmadı" dedi.

İsveç güvenlik ve terörle mücadele polisi Sapo, PKK'ya karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile görüşmek üzere Eylül ayında Türkiye'ye "üst düzey bir ziyaret" gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi