Azerbaycan'a karşı Dağlık Karabağ'da aldığı tarihi yenilginin ardından zor durumda kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın muhalifleri de harekete geçti.

Ermenistan ordusu 25 Şubat'ta Paşinyan'ın istifasını istemişti. Paşinyan da bunun darbe girişimi olduğunu belirterek taraftarlarını sokağa çağırmış, Genelkurmay Başkanı'nı da görevlen aldığını açıklamıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma kararını veto etmişti. Paşinyan da Sarkisyan'ı darbecilerle birlikte hareket etmekle suçlamıştı.

Paşinyan taraftarlarını yine sokağa çağırırken, bu kez muhalifleri de sokaklara çıktı. Reuters'ın haberine göre muhalif protestocuların Nikol Paşinyan'ı istifaya zorlamak amacıyla başkent Erivan'daki hükümet binasını bastığını bildirildi.

Birkaç bakanlığın bulunduğu binaya giren göstericilerin, Paşinyan karşıtı sloganlar attığı belirtildi.

Bakanlık çalışanlarına Paşinyan'ı desteklememe çağrısı yapan göstericilerin kısa süre sonra binayı terk ettikleri ifade edildi. Ancak başkentte Paşinyan taraftarları ile muhalifleri arasındaki gerginliğin artarak sürdüğü ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi