Fransa'da bulunan  Pont-de-Cheruy belediyesi, et yemediği gerekçesiyle ilkokul üçncü sınıfa giden müslüman çocuğun kantin aktivasyonunu iptal etti. 

Pont-de-Cheruy beldesinin belediye başkanı, et yemediği gerekçesiyle ilkokul üçüncü sınıfa giden Kamil'in kantin kaydını iptal etti. Belediye, gerekçe olarak da her çocuğun yönetmeliğe göre tüm gıdaları alması gerektiğini gösterdi.

'SADECE ET YEMEDİĞİ İÇİN CEZALANDIRILDI'

Fransız belediyenin aldığı bu karar, küçük çocuğun ailesine mektup yoluyla bildirilirken 2020 Ocak ayından itibaren Kamil'in okul kantinine kabul edilmeyeceği söylendi. 

Yaşanan olay, Kamil'in annesinin gelen mektubu sosyal medya hesaplarından paylaşmasıyla öğrenildi. Irkçılık ve Antisemitizme Karşı Uluslararası Ligi’nin (Licra) Grenoble Bölge Başkanı ve avukat Mohamed Djerbi vuku bulan bu davranışın yargıya taşıyacağını bildirdi. Djerbi, küçük çocuğun sadece et yemediği için cezalandırıldığını ancak bununla ilgili herhangi bir şikayet olmadığını dile getirdi. Ayrıca Belediye Başkanını da halk önünde özür dilemeye davet etti. 

'DOMUZ OLDUĞU GÜN ALTERNATİF VAR'

Belediye aldığı yasak kararında ısrar ederken, başkan Alain Tuduri ise bu yönetmeliğe herkesin uyması gerektiğini iddia etti. Öte yandan başkan, kantinde domuz eti olduğu zaman alternatif bir menü sunulduğunun da altını çizdi. 

Editör: Haber Merkezi