05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Gana Cumhurbaşkanı'ndan çağrı: Darbelere karşı özel kuvvet kurulmalı!

Gana Cumhurbaşkanı'ndan çağrı: Darbelere karşı özel kuvvet kurulmalı!

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, Batı Afrika'da darbeleri engellemek için ECOWAS'ın acil olarak bir destek kuvveti oluşturması gerektiğini belirtti.

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, Batı Afrika'da artan darbeleri engellemek ve bölgesel istikrarı yeniden tesis etmek amacıyla Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) acil olarak bir destek kuvveti oluşturması çağrısında bulundu. Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen 2. Afrika Güvenlik Konferansı ve Sergisi'nde konuşan Akufo-Addo, bu destek kuvvetinin, anayasa dışı yollarla bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar ve terörizm yoluyla şiddeti sürdürenlere karşı güçlü bir caydırıcı unsur olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akufo-Addo, bu kuvvetin varlığının, darbelerin yayılmasını ve terörizmin bölgedeki etkisini azaltabileceğini belirterek, "Hiç şüphem yok ki daha önce destek kuvveti var olsaydı, darbelerin çoğalması ve terörizmin yayılması konusunda caydırıcı bir işlev görürdü, " dedi.

Afrika ülkelerinde sık sık yaşanan darbelerin kıta genelinde istikrarı tehdit ettiğini belirten Akufo-Addo, bu kuvvetin kurulmasının bölgesel istikrar ve güvenliğin korunması için zorunlu olduğunun altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *