Kurucu Üye Devletimiz Kırgız Cumhuriyeti‘nin diplomatik hizmetlerinin kuruluşunun yıl dönümü olan 24 Ekim vesilesiyle Kırgız Dışişleri Bakanlığına ve tüm mensuplarına tebriklerimizi sunuyoruz.

Kırgızistan'ın mahir diplomatları bugün, profesyonellikleri ve gayretli çalışmalarıyla ülkenin çıkarlarını uluslararası arenada geliştirme ve koruma çabalarının ön saflarında yer almaktadır.


Kırgız Cumhuriyeti'nin diplomatik hizmetleri, ülkenin ve tüm Türk dünyasının çıkarlarına dayalı olarak, ortak uluslararası sorunlara adil çözümler geliştirmek üzere çabalara katılmakta ve bu yöndeki yapıcı gündemi sürekli olarak teşvik etmeye çalışmaktadır.


Böyle bir çizgi, bir yandan TDT bünyesinde karşılıklı yarar sağlayan, esasen kardeşliğe dayalı bölgesel işbirliğini genişletmemize imkân sağlarken, öte yandan evrensel güvenliğin korunması ve Türk dünyasının uluslararası arenadaki konumunun güçlendirilmesi için gerekli olan küresel bir "istikrar ve refah kuşağı"nın oluşumuna katkıda bulunmaktadır. 


Bu önemli gün vesilesiyle, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının değerli diplomatlarını bir kez daha en kalbi duygularla kutluyor, vatanları için özverili bir şekilde ifa ettikleri görevlerinde üstün başarılar diliyoru

Editör: Haber Merkezi