Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan  havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik nedenlerle düştü. Uçağın Ukrayna Havayolları'na ait olduğu öğrenilirken uçakta 180 yolcunun bulunduğu ve çok az kişinin sağ kurtulabileceği ifade edildi. 

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait 180 yolcu ve mürettebat taşıyan Boeing 737 tipi uçağının İmam Humeyni Havalimanı’ndan kalktıktan sonra teknik problemler nedeniyle düştüğünü aktardı.

YOLCULARIN ÇOĞU HAYATINI KAYBETTİ

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağından çok az kişinin sağ kurtulabileceğini söyledi. Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçaktan çok az kişinin sağ kurtulma ihtimallerinin olduğunu ve yolcuların çoğunun hayatını kaybettiğini belirtti.  

Kurtarma timlerinin olay yerine ulaştığını ifade eden Kulivend, yangının şiddeti nedeniyle çalışmaların zorlukla yapıldığını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi