ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararının ardından bir açıklama da İran'dan geldi.

Daha önce ABD'nin yaptırım kararına Rusya ve Azerbaycan tepki göstermişti.

İran da Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararına ilişkin, "ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını şiddetle kınıyoruz, Türk halkının ve hükümetinin yanındayız." dedi.

Azerbaycan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı tek taraflı yaptırımları kabul edilemez bulduğunu aktarmış ve  "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD’nin S-400 hava savunma sistemlerinin satın alınması için Türkiye’ye yönelik tek taraflı yaptırımlarının kabul edilemez olduğunu düşünüyor.  Bazı NATO üye devletlerinin benzer bir hava savunma sistemi kullanması durumunda Türkiye’ye yaptırım uygulamak haksızlıktır.  Cumhurbaşkanı bu durumu çifte standart ve hukuka aykırılığın bir göstergesi olarak değerlendiriyor" demişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da  ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararı almasını eleştirerek, "ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür. Elbette bu yaklaşım, askeri-teknik iş birliği de dahil olmak üzere, uluslararası arenada sorumlu bir katılımcı olan ABD'nin güvenilirliğine katkı sağlamıyor." diye konuşmuştu.

Editör: Haber Merkezi