İstanbul
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Trump’a sert çıkış: “A planınız başarısız oldu...”

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Trump’a sert çıkış: “A planınız başarısız oldu...”

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Arakçi, ABD’nin İran’a yönelik askeri planlarının başarısız olduğunu savunarak Washington yönetimini hedef aldı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Arakçi, ABD’nin İran’a yönelik askeri planlarının başarısız olduğunu savunarak Washington yönetimini hedef aldı.

İranlı bakan, Trump’ın planlarının bölgedeki gerilimi artırdığını ve müzakerelerde kaydedilen ilerlemeyi tehlikeye attığını ifade etti.

“A planınız başarısız oldu”

Arakçi yaptığı açıklamada, ABD’nin hızlı bir askeri zafer hedeflediğini ancak bunun gerçekleşmediğini öne sürdü.

İran Dışişleri Bakanı şu ifadeleri kullandı:

“A planınız olan hızlı ve temiz bir askeri zafer başarısız oldu Sayın Başkan. B planınız ise daha da büyük bir başarısızlık olacak.”

Müzakerelere ilişkin değerlendirme

Arakçi, İran ile ABD arasında yürütülen müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ancak son gelişmelerin bu süreci olumsuz etkilediğini belirtti.

İranlı bakan, ABD’nin politikalarının diplomatik çözüm fırsatlarını zayıflattığını ifade ederek, “Gerçek şu ki müzakerelerde kaydettiğimiz önemli ilerlemeler, ‘en son ABD’ anlayışının gölgesinde kalınca benzersiz bir anlaşma fırsatı ortadan kalktı” dedi.

İsrail vurgusu

Arakçi açıklamasında İsrail’e de değinerek ABD’nin bölge politikalarını eleştirdi. İran Dışişleri Bakanı, “Önce İsrail her zaman ‘En son ABD’ anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Açıklama, ABD ile İran arasındaki gerilimin devam ettiği bir dönemde geldi. Bölgedeki gelişmeler ve taraflardan gelecek yeni açıklamalar uluslararası kamuoyu tarafından yakından izleniyor.