İstanbul
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7436 %0.18
55,2510 %0.32
6.660,55 % 2,59
65.122,18 %0.68
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran Hürmüz Boğazı'nda BAE gemisini füzeyle hedef aldı

İran Hürmüz Boğazı'nda BAE gemisini füzeyle hedef aldı

Birleşik Arap Emirlikleri, ADNOC'a ait bir geminin Hürmüz Boğazı'nda İran'ın füzeli saldırısına uğradığını açıkladı. Can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı saldırıyı şiddetle kınayan BAE yönetimi, İran'a saldırıları durdurma ve Hürmüz Boğazı'nı koşulsuz olarak geçişlere açma çağrısı yaptı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi'ne (ADNOC) ait bir geminin Hürmüz Boğazı'nda füzeli saldırıya uğradığını açıkladı.

BAE'nin resmi haber ajansı WAM'ın aktardığına göre saldırı sabah saatlerinde meydana geldi. ADNOC'a ait geminin hedef alındığı olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

BAE'DEN İRAN'A KINAMA

BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ADNOC'a ait geminin İran tarafından hedef alındığı belirtilerek saldırı şiddetle kınandı.

Açıklamada, saldırının seyrüsefer özgürlüğünü güvence altına alan ve ticari gemilerin hedef alınmasına karşı çıkan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2817 sayılı kararının açık bir ihlali olduğu savunuldu.

“KÜRESEL ENERJİ GÜVENLİĞİNE TEHDİT”

BAE Dışişleri Bakanlığı, ticari gemilerin hedef alınmasını ve Hürmüz Boğazı'nın baskı veya ekonomik şantaj aracı olarak kullanılmasını “korsanlık” olarak nitelendirdi.

İran Devrim Muhafızlarını suçlayan Bakanlık, bu tür eylemlerin bölgenin istikrarının yanı sıra küresel enerji güvenliğine de doğrudan tehdit oluşturduğunu belirtti.

HÜRMÜZ BOĞAZI İÇİN ÇAĞRI

BAE yönetimi, İran'a saldırılarına son verme çağrısında bulunurken, stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın herhangi bir ön koşul olmaksızın yeniden geçişlere açılmasını istedi.