İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran’dan casusluk operasyonu: 20 kişi yakalandı

İran’dan casusluk operasyonu: 20 kişi yakalandı

İran, İsrail ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir casusluk ağına yönelik operasyon düzenlediğini açıkladı. İranlı yetkililer, ülkenin kuzeybatısındaki Urumiye kentinde yürütülen operasyon kapsamında İsrail’e bilgi sızdırdığı öne sürülen 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İran, İsrail ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir casusluk ağına yönelik operasyon düzenlediğini açıkladı. İranlı yetkililer, ülkenin kuzeybatısındaki Urumiye kentinde yürütülen operasyon kapsamında İsrail’e bilgi sızdırdığı öne sürülen 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İsrail bağlantılı şebekeye operasyon

İran devlet televizyonunun aktardığı habere göre operasyon, Batı Azerbaycan Eyaleti Merkez Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildi. Açıklamada, kamuoyundan gelen ihbarlar ve güvenlik birimlerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda İsrail ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir şebekenin tespit edildiği belirtildi.

Yetkililer, operasyonun İran’ın ulusal güvenliğine yönelik faaliyetleri engellemek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Güvenlik bilgilerini İsrail’e ilettikleri iddia edildi

Savcılık açıklamasında gözaltına alınan kişilerin İran’daki bazı güvenlik birimlerine ait bilgileri İsrail’e ilettiği iddia edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Siyonist rejimle bağlantılı ve asker, polis ile güvenlik birimlerine ait bilgileri Siyonist düşmana gönderen paralı ajan ağlarına yönelik operasyon düzenlendi.”

Yetkililer, söz konusu faaliyetlerin ülkenin güvenliğini tehdit eden bir casusluk faaliyeti kapsamında değerlendirildiğini belirtti.

20 kişi yargı kararıyla gözaltına alındı

İranlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, operasyon kapsamında 20 kişinin yargı kararıyla yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonun Urumiye kentinde gerçekleştirildiği ve soruşturmanın sürdüğü aktarıldı. Yetkililer, gözaltına alınan kişiler hakkında adli sürecin devam ettiğini ifade etti.

Bölgedeki güvenlik gerilimi sürüyor

İran ile İsrail arasında son dönemde artan gerilim, güvenlik ve istihbarat operasyonlarının da sıklaşmasına neden oluyor. Uzmanlar, karşılıklı suçlamaların ve casusluk iddialarının iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırabileceğini değerlendiriyor.

Yetkililer, İran’da güvenlik birimlerinin benzer operasyonları sürdürebileceğini belirtiyor.