İsrail’de Sde Teiman gözaltı merkezine ilişkin görüntülerin yayınlanmasının ardından, Kanal 12 muhabiri Guy Peleg hedef alındı. Tel Aviv’de katıldığı bir etkinlik sonrası Peleg’in aşırı sağcı bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradığı bildirildi. Polis korumasıyla bölgeden ayrılabilen Peleg’in peşinden sosyal medyada tehdit içerikli videolar paylaşıldı.
Peleg’in Yayınladığı Görüntüler Tartışma Yaratmıştı
Kanal 12, 2024 yılında Sde Teiman’da görevli askerlerin ağır hak ihlalleri iddialarına konu olan görüntülerin bir bölümünü yayımlamıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmış ve bir grup asker gözaltına alınmıştı. Bu süreçte bazı isimler, görüntülerin basına sızdırılmasından gazetecileri sorumlu tutmuştu.
Aşırı Sağcı Tepki ve Tehditler
Peleg'in saldırıya uğradığı anlara ilişkin görüntülerde saldırganların protestolarını ve tehditlerini sürdürdüğü görüldü. Ülkede daha önce de benzer protestolar düzenleyen bazı grupların Peleg’i hedef alan afişler astığı aktarıldı.
Kanal 12’den Kınama Açıklaması
Kanal 12, muhabirine yönelik saldırıyı “kabul edilemez” olarak niteleyerek Peleg’e destek açıklaması yaptı. Peleg ise yaptığı açıklamada, olayın şahıslardan ziyade bu kişilerin üst düzey isimlerle olan bağları nedeniyle kaygı verici olduğunu söyledi.
Soruşturma Devam Ediyor
Sde Teiman merkezindeki hak ihlali iddialarına ilişkin askeri soruşturmanın hâlâ sürdüğü; yargı sürecinin tamamlanmadığı hatırlatıldı.
