04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrail ve Hamas arasında ateşkes: 200 Filistinli serbest bırakıldı!

İsrail ve Hamas arasında ateşkes: 200 Filistinli serbest bırakıldı!

İsrail, Hamas ile yapılan ateşkes anlaşması çerçevesinde 200 Filistinliyi serbest bıraktı. 70 Filistinli Mısır’a sınır dışı edilirken, Hamas ise 4 İsrailli kadını serbest bıraktı.

İsrail, Hamas ile varılan ateşkes anlaşması kapsamında hapishanelerde bulunan 200 Filistinliyi serbest bıraktı. Bu gelişme, İsrail ile Hamas arasındaki ikinci takas sürecinin tamamlanmasıyla sonuçlandı. Serbest bırakılanlardan 70’i Mısır’a sınır dışı edildi.

Hamas, ateşkes ve esir takası anlaşması çerçevesinde 4 İsrailli kadın askeri serbest bırakmasının ardından İsrail’den beklenen adım geldi. İsrail Cezaevi Hizmetleri Servisi (IPS), Ofer Askeri Hapishanesi ve Negev Çölü’ndeki Ktziot Cezaevi’nde tutulan 200 Filistinlinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Serbest bırakılanların 121’inin daha önce ömür boyu hapis cezasına mahkûm edildiği belirtilirken, 114’ü Batı Şeria’da, 16’sı ise Gazze’de özgürlüğüne kavuştu. En ciddi suçlardan hüküm giyen 70 Filistinlinin ise başka ülkelere sınır dışı edildiği açıklandı.

Mısır televizyonu Qahera TV, sınır dışı edilen 70 Filistinlinin Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır’a geçtiğini bildirdi. Filistinlilerin Mısır’ın Refah bölgesinde gözlemlendiği ve burada geçici olarak tutulacakları ifade edildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 4 İsrailli kadın asker olan Liri Albag, Karina Ariev, Danielle Gilboa ve Naama Levy’i öğle saatlerinde serbest bıraktı. Kadın askerlerin İsrail’e teslim edilmesinin ardından gözler İsrail’in serbest bırakmayı taahhüt ettiği 200 Filistinliye çevrilmişti.

Bu gelişme, İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ateşkesin sürdürülebilirliği ve taraflar arasındaki müzakerelerin sonucunda daha fazla esir takasının gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *