İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrail'e ait İHA Lübnan’da bir evin üzerine düştü

İsrail'e ait İHA Lübnan’da bir evin üzerine düştü

Lübnan’ın güneyindeki Kafra’da İsrail ordusuna ait İHA bir evin üzerine düşerek infilak etti. Evde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Lübnan’ın güneyindeki Kafra beldesinde İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA) bir evin üzerine düştüğü ve ardından infilak ettiği bildirildi. Olayın ardından evde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Lübnan resmi haber ajansı NNA, İsrail ordusunun Nebatiye kentine bağlı Hadasa beldesinin çevresini de topçu atışlarıyla hedef aldığını aktardı.

İsrail İHA’sı Kafra’da Bir Eve Düştü

Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın haberine göre, İsrail ordusuna ait bir İHA ülkenin güneyinde bulunan Kafra beldesindeki bir evin üzerine düştü.

İHA’nın evin üzerine düşmesinin ardından yapının içerisinde infilak ettiği belirtildi.

Olay sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Evdeki duruma ilişkin başka bir ayrıntı paylaşılmadı.

Evde Arama Kurtarma Çalışması Başlatıldı

İHA’nın düşerek infilak ettiği evde ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

NNA’nın aktardığı bilgilerde olay nedeniyle can kaybı veya yaralanma olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Bölgedeki çalışmalar devam ederken, Lübnan’ın güneyindeki başka bir noktada da İsrail ordusunun topçu atışları gerçekleştirildiği bildirildi.

Hadasa Çevresi Topçu Atışlarıyla Hedef Alındı

Haberde, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Hadasa beldesinin çevresini topçu atışlarıyla hedef aldığı kaydedildi.

Kafra’daki İHA olayı ve Hadasa çevresindeki topçu atışları, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının devam ettiği dönemde gerçekleşti.

İsrail’in Lübnan’a Saldırıları

İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyindeki birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti, bu süreçte ülke içerisinde yerinden edilen kişilerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkesin ise daha sonra birkaç kez uzatıldığı bildirilmişti.

Can Kaybının 4 Bin 346 Olduğu Açıklanmıştı

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, İsrail’in 2 Mart’tan itibaren Lübnan’a düzenlediği saldırılarda 4 bin 346 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Son olarak Kafra beldesinde İsrail ordusuna ait İHA’nın bir evin üzerine düşerek infilak ettiği, olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.