Dünya, Almanya'da yaşayan Türk bilim adamı 55 yaşındaki Uğur Şahin'i konuşuyor.

Almanya’nın Mainz Kenti'nde bulunan BioNTech firmasının kurucusu ve yöneticisi Uğur Şahin, koronavirüsten bunalan tüm dünyayı umutlandırdı. 

Gazeteler, televizyonlar, radyolar, internet siteleri Türk profesörün başarısından söz ederken, borsa yükseldi, ekonomi yeniden canlandı.

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, manşetinden verdiği haberde "İşte Alman aşısı, işte Alman aşısının babası" başlığını kullanırken, Uğur Şahin'in hayatını da anlattı. 

Aşıyı şu ana kadar 43 bin538 kişide deneyen ve yüzde 90'ın üzerinde olumlu sonuç alan Uğur Şahin, insanları aşılamaya sadece son bir adım kaldığını açıkladı.

Haberde Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Kendi ülkemizde üretilen aşıdan insanlarımızı yararlandırmamamız düşünülemez bile. Aşı Almanya'da yakında satışa sunulacak” dedi.

Alman hükümetinin hazırladığı acil aşı planına göre ilk olarak yaşlılar, risk grubundakiler ve kalabalık olarak birlikte yaşayanlar aşılanacak. İlk aşılanacak grup, göçmen kamplarındakiler ve cezaevindeki mahkumlar olacak. Aşama aşama 83 milyon kişi aşılanacak.

Aşı karşıtı olanlar ve “Ben aşı istemiyorum” diyenler ise aşılanmayacak.

Editör: Haber Merkezi