Hayatının büyük kısmını fantastik kurgu romanları yazarak geçiren ve akıllarda Yüzüklerin Efendisi kitabının yazarı olarak kalan J.R.R Tolkien'in oğlu Christopher Tolkien 95 yaşında hayatını kaybetti. Christopher Tolkien yaşamının büyük bir bölümünü babasının yazdıklarını düzenleyerek geçirdi

Orta Dünya ve fantastik romanlar denilince akla ilk gelen film Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'tir. J.R.R Tolkien bu eserlerden Hobbit'i 1937 yılında, Yüzüklerin Efendisi kitabını ise 1957 yılında yazmıştır. Ancak 1973 yılında J.R.R Tolkien'in hayatını kaybetmesinden sonra eserlerinin kıymeti daha çok anlaşılmış, birçok romanı filme çevrilmiştir. Bu eserlerin film dünyasına girmesinde en etkili isim ise ünlü yazar J.R.R Tolkien'in oğlu Christopher Tollkien olmuştur. Dünya üzerinde Orta Dünya'ya, Hobbit'e, Yüzüklerin Efendisine bu denli tutkulu insanlar yaşıyorsa biraz da bu Christopher Tolkien'in başarısıdır. Yabancı haber kaynaklarından elde edilen bilgiye göre Christopher Tolkien 95 yaşında hayatını kaybetti.

CHRİSTOPHER TOLKİEN KİMDİR?

CHRİSTOPHER TOLKİEN KİMDİR?

Christopher Reuel Tolkien (d. 21 Kasım 1924, Leeds), yazar J. R. R. Tolkien'in (1892–1973) en küçük oğludur. En çok, babasının ölümünden sonra yayımlanan eserlerinin yayım yönetmeni olarak bilinir. Babasının eseri Yüzüklerin Efendisi’nin haritalarını bizzat çizmiş ve C. J. R. T. şeklinde imzalamıştır. J harfi John'un kısaltmasıdır. John, yazarın vaftiz adıdır, Christopher Tolkien bu ismi günlük hayatta kullanmaz.

Editör: Haber Merkezi