18 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Kamboçya-Tayland sınırında çatışma: 18 sivil hayatını kaybetti

Kamboçya-Tayland sınırında çatışma: 18 sivil hayatını kaybetti

Kamboçya ile Tayland arasında devam eden sınır çatışmaları, her geçen gün daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine ve kitlesel göçe neden oluyor. Kamboçya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Touch Sokhak, yaşanan gerilimde şimdiye kadar 18 sivilin hayatını kaybettiğini, 78 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kamboçya ile Tayland arasında devam eden sınır çatışmaları, her geçen gün daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine ve kitlesel göçe neden oluyor. Kamboçya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Touch Sokhak, yaşanan gerilimde şimdiye kadar 18 sivilin hayatını kaybettiğini, 78 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sınır hattındaki çatışmalarda özellikle sivillerin hedef alınması, bölgedeki insani krizi derinleştirirken, yerinden edilen kişi sayısı ise 476.179’a ulaştı. Bakanlık verilerine göre, bu kişiler arasında 240 binden fazla kadın ve 130 bin çocuk bulunuyor.

Tayland Ordusu Saldırılara Devam Ediyor İddiası

Kamboçya Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve sözcüsü Tümgeneral Maly Socheata, çarşamba gece yarısından perşembe sabahına kadar Tayland ordusunun Kamboçya topraklarındaki çeşitli stratejik noktalara saldırılarını sürdürdüğünü açıkladı. 

Saldırıyı Kimin Başlattığı Hâlâ Net Değil

7 Aralık 2025’ten bu yana devam eden çatışmaların nasıl başladığına dair taraflar arasında ciddi görüş ayrılıkları bulunuyor. Hem Tayland hem de Kamboçya, ilk saldırının karşı tarafça yapıldığını iddia ediyor. Ancak çatışmaların büyüklüğü ve sivillere verdiği zarar, her iki tarafı da uluslararası kamuoyunun tepkisine açık hale getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *