Dünyada koronavirüsten sonra en çok konuşulan konu Kuzey Kore lideri Kim Jong Un oldu.

Şeker hastalığı ve kalp sorunları olduğu bilinen Kim Jong Un'un geçen hafta ağır bir kalp ameliyatı geçirdiği belirtilmişti.

Bu ameliyatın ardından bir süre yoğun bakımda tutulan Kim Jong Un'un kurtarılamayarak hayata veda ettiği ileri sürülmüştü.

Kuzey Kore'den bu konuyla ilgili açıklama hala yapılmadı. Son olarak da dün gece Çin'e bağlı Hong Kong Özerk Yönetimi'ndeki HKS TV, Kim'in yaşadığı kalp sorunu nedeniyle hayatını kaybettiğini öne sürdü.

36 yaşındaki Kuzey Kore liderinin babası Kim Jong Il de 2011'de kalp krizinden ölmüştü.

Kuzey Kore, her ne kadar resmi bir açıklama yapmasa da lider yerine kimin geçeceğinin bile belli olduğu ifade ediliyor.

İddialara göre Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, liderlik koltuğuna oturacak.

Kim Jong Un'un babası Kim Jong Il'in ev sevdiği çocuğu olan Kim Yo Jong, son iki yılda devlet yönetiminde bir hayli ön plana çıktı.

İşçi Parti'nin politbürosuna seçilen, parlamentoya giren Kim, İşçi Partisi Merkez Komitesi Daire Direktörü Birinci Yardımcısı konumunda bulunuyor. Kim, ayrıca nisan başından beri çeşitli resmi etkinliklerde abisini temsil ediyordu.

Ağabeyi ile yakın bir ilişki içerisinde olan Kim Yo Jong, “Kuzey Kore’nin propaganda biriminin başında ve geçen günlerde füze denemesine tepki gösteren Güney Kore’ye, “Korkan köpek havlar” diyerek çok sert bir çıkış yapmıştı.

Kim Yo Jong'un sert ve acımasız bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor.
 

Editör: Haber Merkezi