İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,9977 %0.05
55,9998 %0.04
6.315,63 %-0.38
77.754,33 %0.40
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Kolombiya'da 5,4 büyüklüğünde deprem: 1 kişi yaralandı

Kolombiya'da 5,4 büyüklüğünde deprem: 1 kişi yaralandı

Kolombiya'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tolima'da 1 kişi yaralandı, evler ve bir kilise hasar gördü, Bogota'da tahliyeler yapıldı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Kolombiya'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı, bazı evler ve bir kilise hasar gördü. Tolima bölgesinde elektrik ve telekomünikasyon hizmetlerinde kesintiler yaşanırken, başkent Bogota'da bazı konut kompleksleri tedbir amacıyla tahliye edildi.

Kolombiya'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Tolima yönetim bölgesine bağlı Rioblanco ilçesinin 24 kilometre kuzeybatısı olduğunu açıkladı.

Yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, çeşitli yerleşim yerlerinde hasara neden oldu. İlk belirlemelere göre bir kişi yaralandı.

Kolombiya Depreminin Merkez Üssü Rioblanco

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından paylaşılan verilere göre deprem, Tolima yönetim bölgesindeki Rioblanco ilçesi yakınlarında gerçekleşti.

Depremin büyüklüğü 5,4 olarak ölçülürken, merkez üssünün Rioblanco'nun 24 kilometre kuzeybatısında bulunduğu bildirildi.

Sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.

Chaparral'da Duvar Çöktü, 1 Kadın Yaralandı

Depremin ardından Tolima'ya bağlı Chaparral kentinde bir evin duvarı çöktü.

İlk belirlemelere göre duvarın çökmesi sonucu bir kadın yaralandı.

Chaparral'a bağlı Rio Negro kırsalında ise bir evin yıkıldığı bildirildi. Bölgede bazı konutların da deprem nedeniyle hasar gördüğü belirtildi.

Quimbaya'da Bir Kilise Hasar Gördü

Deprem, Quindio yönetim bölgesindeki Quimbaya ilçesinde de hasara yol açtı.

İlçede bulunan bir kilisenin deprem sırasında zarar gördüğü, binadan kopan parçaların caddeye düştüğü bildirildi.

Kilise çevresinde yaşanan olayda herhangi bir kişinin yaralanmadığı açıklandı.

Tolima'da Elektrik ve İletişim Kesintileri Yaşandı

Depremin ardından Tolima yönetim bölgesinin bazı kesimlerinde elektrik ve telekomünikasyon hizmetleri kesintiye uğradı.

Sarsıntı nedeniyle bazı yerleşim yerlerinde iletişim ve enerji hizmetlerinde aksamalar yaşandığı belirtildi.

Kesintilerin ne kadar sürdüğüne ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Bogota'da Bazı Binalar Tedbir Amaçlı Tahliye Edildi

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da da depremin ardından önlem alındı.

Kentteki bazı konut komplekslerinde tedbir amacıyla tahliyeler gerçekleştirildi.

İlk belirlemelere göre depremde 1 kişinin yaralandığı, Tolima ve Quindio bölgelerinde bazı yapılarda hasar meydana geldiği bildirildi.