İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Machado, Trump’a Nobel Barış Ödülü madalyasını sundu

Machado, Trump’a Nobel Barış Ödülü madalyasını sundu

Venezuelalı muhalif lider Maria Corina Machado, Beyaz Saray’daki görüşmenin ardından Nobel Barış Ödülü madalyasını ABD Başkanı Donald Trump’a sunduğunu açıkladı. Trump jesti “saygı” olarak niteledi. Nobel kurumları, ödülün unvanının devredilemeyeceğini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Venezuelalı muhalif lider Maria Corina Machado ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Machado, Nobel Barış Ödülü madalyasını Trump’a sunduğunu söyledi.

Beyaz Saray görüşmesi sonrası açıklama geldi

Machado, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trump ile görüşmesinde Nobel Barış Ödülü madalyasını kendisine takdim ettiğini ifade etti. Machado, Trump’ın madalyayı kabul edip etmediğine ilişkin ayrıntı paylaşmadı.

Trump: “Karşılıklı saygıya dayalı güzel bir jest”

Donald Trump, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Machado ile “çok iyi bir görüşme” gerçekleştirdiklerini belirtti. Trump, Machado’nun Nobel Barış Ödülü madalyasını sunduğunu aktararak, bunu karşılıklı saygıya dayalı “güzel bir jest” olarak nitelendirdi.

Nobel kurumlarından “devredilemez” hatırlatması

Gelişmenin ardından Nobel Barış Ödülü’ne ilişkin kurumlar, Nobel ödülünün “geri alınamayacağı, paylaşılamayacağı veya devredilemeyeceği” yönünde açıklama yaptı. Açıklamada, madalyanın el değiştirebilse de ödülün resmî unvanının değişmeyeceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *