İngiltere dehşet verici bu olayı konuşuyor. 30 yaşındaki Lucy Letby, Chester Hastanesi'nin yenidoğan birimindeki ölümlerle ilgili üç yıllık bir soruşturmanın ardından tutuklandı.

Ailesi ve arkadaşları tarafından "garip kişilikli ama iyi kalpli" olarak nitelendirilen hemşire, 8 cinayet ve 10 cinayete teşebbüsle suçlanıyor. Cheshire Polisi sözcüsü, hemşirenin suçlamalarla yüzleşmek için yarın Warrington Sulh Ceza Mahkemesine çıkacağını söyledi.

Hereford, Arran Caddesi'nden Letby, 2017'de başlayan hastanede ölümlerle ilgili soruşturma kapsamında Salı günü üçüncü kez tutuklandı.

Hastanenin Mart 2015 ile Temmuz 2016 arasında çok sayıda ölümle ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından polis soruşturma başlattı.

Sağlık görevlileri prematüre bebeklerin kalp ve akciğer yetmezliği nedeniyle öldüğünü tespit ettiğinde dahili bir soruşturma daha başlatıldı.

Letby'nin arkadaşları ve ailesi, "garip ama iyi kalpli" olan yenidoğan ünitesi hemşiresinin masum olduğunu söyledi.

Kraliyet Savcılık Servisi, Chester Hastanesi Kontesindeki bir dizi bebek ölümüne yönelik devam eden soruşturma ile bağlantılı olarak Cheshire Polisine bir sağlık uzmanını cinayet suçlamasıyla tutuklama yetkisi verdi. Hereford, Arran Caddesi'nden Lucy Letby, sekiz cinayet ve 10 cinayete teşebbüsle suçlanıyor

Editör: Haber Merkezi