05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Meloni'ye çok ağır suçlama! Herkes biliyor diye kendini savundu ama...

Meloni'ye çok ağır suçlama! Herkes biliyor diye kendini savundu ama...

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına destek verdiği iddiasıyla UCM’ye şikayet edildi. Meloni, Savunma ve Dışişleri Bakanlarıyla birlikte suçlanırken, “7 Ekim’den sonra İsrail’e silah göndermedik” diyerek iddiaları reddetti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına destek verdiği iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) şikayet edildi. Meloni ile birlikte Savunma Bakanı Guido Crosetto ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani hakkında da “soykırıma ortaklık” suçlaması yöneltildi.

UCM’ye Şikayet Şoku

Şikayetin kim ya da kimler tarafından yapıldığı henüz açıklanmadı. Meloni, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyada ya da tarihte buna benzer bir olay olduğunu sanmıyorum. Bu iddiaya gerçekten şaşırdım.” ifadelerini kullandı.

“İsrail’e Silah Göndermedik” Savunması

İtalya Başbakanı, ülkesinin İsrail’e 7 Ekim sonrası yeni silah sevkiyatı yapmadığını vurgulayarak suçlamaları reddetti. Meloni, “Herkes biliyor ki İtalya, bu tarihten sonra İsrail’e hiçbir silah göndermedi. Bu durum herkesin malumudur.” dedi.

Şirket Yöneticisi de Listede

Meloni, şikayet edilenler arasında İtalyan savunma sanayi devi Leonardo şirketinin Genel Müdürü Roberto Cingolani’nin de bulunabileceğini ifade etti. İtalyan hükümeti ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *