ABD'nin Politico dergisinin haberine göre NATO ülkeleri dışişleri bakanları toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki tartışma damga vurdu.

Dergideki habere göre videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda önce Pompeo, Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu. 

Pompeo, Türkiye’yi Akdeniz’de müttefiklerle gerilim yaratmakla suçlarken, S-400 füzelerini satın alarak da Rusya’ya bir çeşit hediye verdiğini öne sürdü.

Çavuşoğlu'nun ise buna cevabı sert oldu.

Pompeo'nun Avrupalı müttefikleri kışkırtarak Türkiye’ye karşı birlik olmaları çağrısı yaptığını ve körü körüne Yunanistan’ın tarafını tuttuğunu vurgulayan Çavuşoğlu, ABD yapımı Patriot füzelerini satmadıklarını da söyledi. 

Türkiye IŞİD’le mücadele ederken ABD’nin Suriye’deki terör örgütlerine destek verdiğini de ekleyen Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ krizinde ABD ve Fransa’nın Ermenistan’ın yanında yer alarak durumu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Pompeo’nun bu agresif tutumunun sebebinin ABD'de 20 Ocak'ta göreve başlayacak olan Joe Biden yönetiminin işini zorlaştırmak olabileceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi